מוות של אחות בחלום

דיון מתוך פורום  פירוש חלומות

07/03/2011 | 12:05 | מאת: עופרי

שלום אילנה.יום לפני חתונתה של אחותי(שהתקיימה אתמול)חלמתי שאחותי מתה.חלמתי על הלוויתה שהיתה קשה מאוד ובכיתי המון בחלום.ואז החלום המשיך לנקודה מאוד הזויה:אחותי כאילו חזרה בחלום מעולם המתים או מאיפה שזה לא יהיה...

עופרי היקרה לא ברור מהם היחסים בינך לבין אחותך ואילו רבדים של רגשות מתקיימים ביניכם. לעיתים בין אחיות מתקיימים מצבורי רגשות של אהבה, קרבה וידידות יחד עם קנאה, עוינות, תחרותיות וכעס. כל המכלול של הרגשות בינך לבין אחותך הוא מאד רלבנטי להבנת החלום ולפירושו. ללא זה, הפירוש לחלום הוא רדוד ושטחי. על פניו זהו חלום סיוטי, המקדים אסון לארוע האמור להיות משמח של חתונת אחותך. לא ברור האם את נשואה, רווקה או נמצאת בזוגיות. כך שלא ברור מהם הרבדים הפנימים שלך ביחס לנישואי אחותך. כמו כן לא ברור מי מכן היא היותר מבוגרת. כך או כך - החלום אינו מאפשר לך להשאר בתחושת האבל, ואת חשה צורך לדבוק במציאות, ובארוע הטוב העומד להתרחש ביום שלמחרת שהוא נישואי האחות ולפיכך היא שבה לתחייה. יחד עם זאת, מתוך החלום לא ברור אם האחות עתידה להתחתן לאחר שהיא חוזרת לחיים. נדמה לי שהחלום מצביע על סוג של אמביוולנטיות רגשית ביחס לנישואי האחות והוא מזמין אותך לבחון סוגיה זו בינך לבינך. כל טוב ובהצלחה חלומות נעימים אילנה

מנהל פורום פירוש חלומות