חלום על מצב של כלוא/נעול בתוך חדר

דיון מתוך פורום  פירוש חלומות

28/02/2011 | 00:03 | מאת: בדוי

שלום, לאורך השנים האחרונות, קורה פעם בכמה זמן (תדירות משתנה), שאני חולם שאני נעול או כלוא בתוך חדר (אני חושב שהחדר חשוך בד"כ), ואני מתעורר בבהלה (ממש תחושת פחד קיצוני או חרדה בתוך החלום) וכחלק מהחלום פותח במהירות ובפחד את החדר של הדלת שלי במציאות, ואז מבין שזה היה רק חלום. אני חולם שאני כלוא (לילה אחרון אני חושב שכחלק מהחלום פחדתי שאיבדתי את ה"קוד" לפתיחת הדלת, ועכשיו אני כלוא) ואז מתעורר במציאות ופותח בבהלה את הדלת של החדר האמיתי שלי. מה זה יכול לבטא?

פונה יקר בהעדר מידע אודות גילך, תעסוקתך ומצבך המשפחתי קשה לשים את החלום על רקע ההקשר המציאותי. בחלום אתה כלוא בחדר כלומר חדרך הפרטי שבדרך כלל אמור להיות המקום בו אדם אוהב לשהות מתוך תחושת פרטיות רוגע והנאה הוא עבורך אילוץ. כלומר אתה חש בו כלוא. האם הדבר מראה על בדידות חברתית? האם אתה נאלץ בחדר לא מתוך בחירה בפרטיות ובתעסוקה לשם הנאתך אלא מתוך חוסר ברירה והעדר קיום אלטרנטיבות אחרות טובות יותר? אין ספק שהחלום מצביע על מצוקה נפשית עמוקה, על הצורך להשתחרר ממעצורים ופחדים פנימים המהווים כעין בית סוהר פנימי ולצאת לחופשי. ברר לעצמך באיזה מידה החלום הקשה הזה מבטא את תחושותיך במציאות ובמידה ואתה מרגיש שאכן הוא מבטא זאת מומלץ ביותר לפנות לטיפול פסיכולוגי. כל טוב ובהצלחה חלומות נעימים אילנה

מנהל פורום פירוש חלומות