חלום חוזר

דיון מתוך פורום  פירוש חלומות

12/07/2010 | 23:48 | מאת: אילנה

שלום אילנה, אני רווקה בת 37, גרה לבד ועם זה מתמודדת... חולמת מדי פעם, חלום על גלים גבוהים המתקדמים לקראתי מלווה בתחושת פחד מוות שלא אצליח לשרוד את הגל. לעיתים בדילמה בחלום אם עליי לקפוץ גבוה או דווקא להיכנע לגל להרפות ולהמתין שיעבור מעליי. לעיתים יש סביבי אנשים , אשר לא נראים מפוחדים . כאילו רק עליי הגלים מאיימים. החלום הזה מלווה אותי שנים, אך בתקופות לסירוגין. בילדותי עברתי טראומה קטנה בים, שבה זה קרה באמת ואז קרוב משפחה שלה אותי מהמים רגע לפני שהגל הטביע אותי. ברור לי שמדובר בפחד ואשמח לניתוח מעמיק יותר שלך וכן לעצה כיצד לטפל בזה. בתודה מראש,

אילנה היקרה, אפשר לתאר את החיים כגלים של אירועים, נסיבות, גלים של מחשבה וגלים של רגשות ומפגשים בין אישיים הבאים לקראתנו. החיים הם איפוא ים אין סופי של גלים. יש מי המסוגלים לרכב על הגלים, לשכב על פניהם, להינשא עליהם , יש התופסים גלים ובדרך זו מתקדמים ויש שהגלים מתנפצים עליהם ואז הם עלולים לטבוע. החיים הם איפוא סוג האינטראקציה בין האדם לגל. נראה שבחלום את מבטאת את יחסך לחיים. אנשים סביבך אינם חוששים, אך עבורך הגלים מאיימים ואת חוששת שלא תשרדי אותם. אמנם בעברך אירוע של כמעט טביעה, מה שיצק כנראה את הדימוי לתודעה שלך, אך נראה שהחלום מבטא יחס שלך לחיים בכלל והעובדה שהם "גדולים עלייך", מאיימים עלייך ואינך חשה שאת מתמודדת איתם כראוי בהשוואה לשאר בני האדם. אלמנט החרדה והדיכאון בולט בחלום. מקווה שנתתי לך קווים למחשבה, חלומות נעימים, אילנה.

מנהל פורום פירוש חלומות