פחד מטעויות שמוביל ללחץ נפשי

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

20/08/2010 | 15:33 | מאת: אופטימי

היי גידי, אני בן 31 כיום וכבר תקופה ארוכה שאני שם לב שבסיטואציות פשוטות יחסית נגיד כאשר אני מתבקש לבצע איזה שהוא תרגיל במהלך פעילות ספורטיבית,אם אני מרגיש שאיני מבצע את המטלה בצורה הנכונה,ובנוסף מעירים לי על כך אני נוטה להילחץ, הדבר נובע לפי מיטב הבנתי מתקופת הילדות שבה הרגשתי שהסביבה לחצה עליי ולא קיבלה אותי כפי שאני, כיום כנראה נשארו בי קולות פנימים שמפחדים מביקורת, או משגיאות, השאלה איך מטפלים בזה? ולאיזה טיפול אני אמור לפנות לדינמי או התנהגותי-קוגנטיבי?

21/08/2010 | 10:48 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום אופטימי, בחירת הגישה הטיפולית היא החלטה רב-גורמית ועליה לכלול שיקולים כמו: אישיות המטופל (האם קיימת נטייה לחיטוט עצמי מופרז?) טיפולים קודמים (אם היה טיפול דינאמי מתמשך, כדאי להחליף גישה) העדפת המטופל (טיפול קצר טווח / ארוך טווח; אינטרוספקטיבי או פרגמטי) יש אמנם פרוטוקולים מובנים לטיפול התנהגותי-קוגניטיבי בפרפקציוניזם אך המחקרים מעידים שכמעט ולא נעשה בהם שימוש. אני נוהג לשלב בין שתי הגישות הטיפוליות הללו כשמדובר בפרפקציוניזם, אם כי אני חייב לציין ששיתוף הפעולה עם שיעורי הבית של הטיפול ההתנהגותי-קוגניטיבי בקרב מטופלים ישראליים נמוך למדיי (compliance) יחסית למטופלים אמריקניים. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.giditherapy.co.il

21/08/2010 | 13:51 | מאת: אופטימי

ובהנחה שבעבר הייתי רק בטיפול קצר מועד שברובו המוחלט לא עסק בנושא הזה בכלל,ובתוספת העובדה שאני אכן נוטה להיות מרוכז בעצמי ובקשיים שלי, אתה מציע שאפנה לטיפול דינמי כדי שהנושא הזה יקבל עדיפות מעבר לסוגיות אחרות שבכל מקרה עולות במהלך טיפול?

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות