מה לא בסדר

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

11/08/2010 | 16:31 | מאת: חגית

הי גידי, יש לי שאלה קצת מוזרה (בעיני, בכל אופן...) כפי שהצגתי את עצמי בשתי השאלות הקודמות, אני בת 32, ללא בן זוג, עם קושי מוצהר להתפשר, ועם צורך אובססיבי לדעת על מה נפסלתי. כאשר היכרות עם בחור מסתיימת, ביוזמתו, לאחר הדייט הראשון, אני על פי רוב מקבלת הסבר מעורפל של "את לא הסגנון שלי", ולא מעבר לזה. לא קל להכיל דחייה, אבל כאשר אינני יודעת מה הסיבה לה, הקושי גובר שבעתיים. חשבתי, אולי, להפגש עם איש מקצוע כלשהו, רצוי גבר, ולקבל פידבק כן וישיר על מה שאני משדרת, ולמה "לא הולך לי עם בחורים". סוג של סרוגייט, אולי, אבל רק לפגישה אחת. אני אמנם בטיפול, אבל המטפלת כבר מכירה אותי, ואני לא בטוחה שהיא תוכל לשקף לי בצורה אותנטית מה שגוי בהתנהלות שלי מול בחורים. האם, לדעתך, זה רעיון טוב, או אולי ניתן להשיג את המידע החסר לי גם בדרכים אחרות?

11/08/2010 | 17:18 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום חגית, לפי תיאורייך, מבנה האישיות שלך אובססיבי והצורך שלך בשליטה עצום, כולל הצורך לדעת למה נדחית. אלה ייסורים שאת בפירוש מביאה על עצמך. אני לא רואה סיבה להחליף את המטפלת שלך. התפקיד (האכזרי) שאת מייעדת למטפל גבר אינו במקומו. נכון שהוא גם גבר, אך הוא בעיקר מטפל. אני סבור שרוב הקשיים שלך צריכים להיות מעובדים במסגרת הטיפול הנוכחי שלך והפורום המתאים לקבלת פידבק כללי, לא רק מגברים, הוא קבוצה טיפולית. התייעצי עם המטפלת שלך בקשר לכך. זכרי שאת צריכה למצוא חן רק בעיני גבר אחד, לא בעיני כולם, וכמובן לא לפסול את הגבר הזה מתוך חוסר נכונות להתפשר (ואין הכוונה להתפשרות חסרת גבולות אלא להנחות קלות פה ושם, ולסליחה וקבלת הזולת כמו שהוא ולא כמו שהיית רוצה שיהיה). בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.giditherapy.co.il

11/08/2010 | 19:01 | מאת: חגית

לא חשבתי להחליף את המטפלת הנוכחית, אלא ללכת לפגישה אחת בלבד עם מטפל אחר, לצורך התרשמות כללית ממני וקבלת משוב. למה אתה חושב שאני מייעדת לו תפקיד אכזרי? יתכן שרעיון הקבוצה טוב יותר. תודה שהעלית אותו.

11/08/2010 | 17:18 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום חגית, לפי תיאורייך, מבנה האישיות שלך אובססיבי והצורך שלך בשליטה עצום, כולל הצורך לדעת למה נדחית. אלה ייסורים שאת בפירוש מביאה על עצמך. אני לא רואה סיבה להחליף את המטפלת שלך. התפקיד (האכזרי) שאת מייעדת למטפל גבר אינו במקומו. נכון שהוא גם גבר, אך הוא בעיקר מטפל. אני סבור שרוב הקשיים שלך צריכים להיות מעובדים במסגרת הטיפול הנוכחי שלך והפורום המתאים לקבלת פידבק כללי, לא רק מגברים, הוא קבוצה טיפולית. התייעצי עם המטפלת שלך בקשר לכך. זכרי שאת צריכה למצוא חן רק בעיני גבר אחד, לא בעיני כולם, וכמובן לא לפסול את הגבר הזה מתוך חוסר נכונות להתפשר (ואין הכוונה להתפשרות חסרת גבולות אלא להנחות קלות פה ושם, ולסליחה וקבלת הזולת כמו שהוא ולא כמו שהיית רוצה שיהיה). בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.giditherapy.co.il

12/08/2010 | 23:14 | מאת: חגית

הי, שלחתי הודעת המשך, אבל כנראה היא לא נקלטה. כתבת בתשובתך, שאני מייעדת למטפל תפקיד אכזרי. מדוע אכזרי? כוונתי הייתה להגיע לפגישת משוב אחת, לא לטיפול. את הממצאים אני אביא לטיפול הנוכחי שלי, ואטפל בהם שם. יתכן שקבוצה היא רעיון טוב יותר, אבל למיטב ידיעתי, לשם צריך להגיע ליותר ממפגש יחיד.

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות