הפרעת אובססיה כפייתית

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

04/06/2016 | 20:36 | מאת: ענת

אשמח לדעת האם הפרעת אובססיה כפייתית יכולה להופיע לראשונה בגיל הרך, אצל ילד בן 6?

שלום ענת, מרבית המבוגרים הלוקים בהפרעה טורדנית כפייתית מעידים כי נטו להתנהגות טקסית כבר בילדותם, אך עד גיל שבע, פחות או יותר, ילדים נוטים לבצע התנהגויות טקסיות (שמירה על סדר מסוים, חזרתיות) על מנת לחוש ביטחון ורגיעה ואין ליחס זאת להפרעה כפייתית. לכן הייתי מחכה עוד כשנה לפחות עד לאבחנה סופית, אלא אם כן הדבר גורם לילד מצוקה ו/או הפרעה בתפקוד החברתי או במידה וקיימת בעיה אחרת. ההפרעה בהחלט יכולה להופיע בקרב ילדים, אם כי הגיל השכיח ביותר להתפרוצתה הוא גיל ההתבגרות. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין giditherapy.co.il

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות