אובססיה

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

19/12/2015 | 18:44 | מאת: אבי

שלום רב אני בן 25 אני תפקדתי רגיל לחלוטין עד לפני שנתיים. אני נחשב מאד מוכשר בתחום הלימודים שאני עוסק בו. מלפני שנתיים אני מרגיש כאילו אני חייב לזכור הכל, וכל דבר שאני לומד אני חייב לכתוב לעצמי מיד, ואם אין לידי דף ועט אני מפחד לשכוח אם התחדש לי משהו. לפעמים במהלך חשיבה אני נתקע כי נראה לי שפספסתי שלב כל שהוא ופרט מסוים נמשט מזכרוני.

שלום אבי, אתה מתאר צורך עצום ולא מציאותי בשליטה ובוודאות, בעוד אנו חיים בעולם של אי-ודאות אשר בו רק חלק מהדברים הוא בשליטתנו. המלצתי לך לפנות לייעוץ פנים אל פנים כדי להבדיל יותר טוב בין מה שבשליטתך ומה שאינו בשליטתך, להגביר את יכולתך לשאת מצבים לא-ודאיים ולקבל את חוסר המושלמות שלך ושל סביבתך. אחרת, תביא על עצמך במו ידיך ייסורים מיותרים. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין shrink-friendly.co.il

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות