או סי די קשה מאד

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

01/09/2015 | 03:09 | מאת: א

שלום. יש לי או.סי די קשה מאד.מטופלת שנים עם תרופות בינהן אנפרניל ס.ר. כרגע קשה לי לקחת טיפול פסיכולוגי בגלל העלויות שלו,שלמרות העובדה שהמחיר ירד עבורי, עדיין סו הוצאה שמכבידה עליי מאד.יש סיכוי להבראה? תגיד לי את האמת בבקשה

שלום א', אפשר בהחלט לשפר בצורה משמעותית מאוד גם את מצבם של אנשים שסובלים מ-OCD קשה ועיקש ע"י שילוב של טיפול תרופתי וטיפול פסיכולוגי בגישה קוגניטיבית-התנהגותית. מדובר אכן בהפרעה עיקשת ולא תמיד ניתן לחסל את כל הסימפטומים, אך בהחלט ניתן להפחית משמעותית את החרדה הנלווית לאובססיות ולטקסים. עד שתפני שוב לטיפול, יכול להיות שתפיקי תועלת מהספר המצוין "די לאובססיה" של עדנה פואה ורייד וילסון בהוצאת "מודן". בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין giditherapy.co.il

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות