חריקת שיינים

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

02/06/2015 | 12:50 | מאת: נתן בוקובצקי

שלום מזה כמה זמן שאני חורק שיינים ביום וזה התחיל להיות הרגל שממש אין לי שליטה עליו אמרו לי שזה בגלל שאני היפארקטבי אז מה אני אעשה?

שלום נתן, מדובר בתופעה כפייתית כמו כסיסת ציפורניים. התופעה "עקשנית" מאוד אך ניתן לטפל בגישה קוגניטיבית-התנהגותית ובטיפול תרופתי. ייתכן שרופא שיניים טוב יוכל להציע טיפול סימפטומטי נקודתי יותר או להפנות אותך למטפל פסיכולוגי שיש לו ניסיון בנושא. יש גם מקום לבדוק האם בנוסף לכך אתה סובל מתופעות כפייתיות אחרות ואם כן, לטפל בהפרעות כמכלול. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין giditherapy.co.il

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות