פסיכולוג, פסיכותרפיסט, מנטור או קאוצ'ר?

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

11/03/2015 | 10:55 | מאת: יצחק

היי, שמי יצחק. השתחררתי מצה"ל לפני כשנתיים, מאז שחרורי אני "מחפש את עצמי", לא עשיתי טיול גדול ומיד עם השחרור התחלתי לעבוד. לפני מספר חודשים התחלתי לעבוד עם אדם שהנוכחות שלו מלחיצה אותי מאוד- הוא האחראי עליי. אולי זה פחד מפיטורים ואולי פחד מכך שנכשלתי, או מזה שאני לא מצליח "ללמוד" את העבודה במהירות. אחריי חודש בעבודה חוויתי אירוע קשה, שכנראה גורם לי להתקפי פאניקה וחרדות בכל פעם שאני בלחץ. הדבר משפיע עליי מאוד וגורם לי לחשוב שמעתה והלאה חיי יהיו מוגבלים מאוד. חשבתי להתחיל טיפול אך איני יודע איפה להתחיל.. אשמח לעזרת הפרופסר. תודה מראש, יצחק.

שלום יצחק, אתה מתאר סוג של הפרעת חרדה. אני לא יודע אם להתייחס ברצינות לכותרת של הודעתך, אבל בשום אופן לא הייתי ממליץ לפנות למנטור או לקואוצ'ר אלא לאיש מקצוע מוסמך מתחום בריאות הנפש. הייתי מתחיל מגישה התנהגותית-קוגניטיבית (CBT) וממליץ לך לבחור מטפל מתוך אלפון המטפלים של איט"ה (הקלד בגוגל). בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין giditherapy.co.il

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות