שלום רב פרופסור

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

04/09/2014 | 13:12 | מאת: אביתר כהן

נתקלתי בדילמה שאיני מצליח למצוא לה כלים להתמודדות. נתקבלתי לעבודה בחברה כלכלית. בראיון הבוס היה מאוד חביב נעים וגם כך שמעתי עליו. כאשר התחלתי לעבוד הרגשתי מאוד חופשי יזמתי והדברים עבדו טוב. לאט ועם הזמן ובעיקר שנתגלו קשיים מסוימים במסגרת העבודה המקצועית קשיים אוביקטיביים של שינויי שוק ועוד השפעות לא תלויות בנו התברר לי כי בנושאים רבים חוץ ממה שכן מתנהל ישירות מול הבוס הישיר למעשה הכל הוא צוויים מדוקלמים של בעלי החברה! הבוס מדקלם כמו תוכי משפטים בחזרה זהה כאילו ללא חשיבה עצמית. הבנתי שלמעשה אני מדבר עם בובה שמעבירה דברים לפי נוחותה וסינונה לבעלים ומרמה אותי וגם את הבעלים. זה התגלה כאשר הבעלים פנה טלי והבתי שהוא כלל לא מבין מה אני עושה ובא בדרישות שמעידות שיש לו מידע חלקי על עבודתי. בהתחלה ניסיתי להסביר בקצרה. זה לא עזר פעם פעמיים. אבל הגעתי למסקנה שזה חמעשה טריק ניהולי של פעולת מלקחיים כמו הטוב והרע וחלוקת תפקידים בינהם! ההסברים לא עוזרים. החלטתי לסתום את הפה ולתת להם להתבחבש עם עצמם!!!! לא להוות גורם בשיח השקרי שלהם. לאחרונה שוב נוצר טריק חדש כלומר כל פעם ממציאים מעין סוגיה ניהולית כביכול שלמעשה לא ממש אמיתית אבל מטרתה לקדם שינויים לא גלויים. כלומר הכל לא ישיר! זה מעגל ללא מוצא! שיטת הטריק של יצירת בעיות מדומו שמטרתן אחרת. ככה מתבצעות העפות של אנשים שינויים פקידים הורדות בשכר וכן הלאה. מה הפשר לכך שבחרו במעין נוסחאת שקר זו? שיוצרת בלבול כעסים ותסכות באנשים ובזבוז זמן בעיקר נפשי שגם משפיע עלי וכיצד לעמוד מול טריקים אלה? תודה.

שלום אביתר, נראה לי שכל מי שהתנסה בחוויה של שירות לקוחות בישראל מכיר את התופעה של מתן תשובות אוטומטיות בסגנון "העתק" ו"הדבק". מערכות גדולות יוצרות מנגנונים אוטומטיים, כמו ניתוב שיחות, שיחסכו להן עבודה. בכך מצטמצמת היוזמה של העובד והלקוח נותר מתוסכל. זאת, בין אם מדובר במקבל שירות ובין אם מדובר בעובד בחברה. הואיל וקשה מאוד (ואולי אף בלתי אפשרי) לשנות את המנגנון האוטומטי הזה, נראה לי שאין לך ברירה אלא לקבל אותו כנתון ולהסתגל אליו, כשמילת המפתח היא "הנמכת ציפיות". התסכול שלך נוצר בעקבות ציפייה למענה אנושי ואינדיבידואלי ואז אתה נתקל בחומה בצורה של מענים אוטומטיים. אין לך ברירה אלא להתאים את ציפיותיך כדי לא להתאכזב, או לחילופין להתחיל לחפש עבודה במקום עבודה קטן או לשקול עבודה כעצמאי. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין giditherapy.co.il

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות