דחוף

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

26/08/2014 | 12:48 | מאת: אנרגיה

שלום פרופ' גידי, במהלך 4 חודשים תירגלתי מ"ט ונפגעתי. השפעות שליליות - כאבי בטן, ראש, הזיות, חרדות במק' מסוימים, חלום, ניתוק מן הסיבה וכו'. כהיום אני בגמילה של 63 ימים ממ"ט. עדיין קיימות תופעות שליליות , אך מעט יותר מבזמן התרגול. אני לא יודע מה לעשות. הגיע מצב שגם אם אני יושב סתם בעיניים עצומות , לאחר כמה דק' אני יוצא מזה כמו מסומם. אני לא רוצה לתאר זאת, יוצא מהופנט ברמה מסוימת, מנותק חלקית לא כמו פעם. 3 שאלות: 1. מה אתה מציע לעשות? איזה טכניקה תציע לי לתרגל בבית כדי להפחית את ההשפעות הרעות והשליליות? 2. תגובת הרגיעה של בנסון הטכניקה: שאיפה..... נשיפה...... חזרה על מנטרה פשוטה: המנטרה "אחד".. שאיפה..... נשיפה...... חזרה על מנטרה פשוטה: המנטרה "אחד"..... וחוזר חלילה. זמן תרגול 5 דק' פעם או פעמיים בכל יום. מה דעתך על טכניקה זו? האטם היא עלולה להועיל לכך? 3. אוטוסוגסטיה חזרה על אוטוסוגסטיה: מיום ליום אני הולך ומשתפר בכל המובנים. האם לדעתך זו הצעה טובה? האם זה יעזור? המילה "בכל המובנים" לא יכול לשגע את האדם כי יחשוב שהוא ישתנה בכל המובנים ומצב כזה עלול לשגע את האדם? אשמח למענה על 3 השאלות כך: 1. תשובה. 2. תשובה. 3. תשובה. אנא התייחס. זה הצלת חיים. בברכה, אנרגיה

שלום לך, אני מצטער לקרוא על המצוקה הרבה אליה נקלעת. אינני מומחה למדיטציה. אני רק יכול לומר שלפי תיאוריך המדיטציה כנראה עוררה דובים ישנים מרבצים, כלומר, הפוטנציאל לקושי שלך היה קיים באופן סמוי והיה דרוש רק גירוי קטן להוציאו מן הכוח אל הפועל. ייתכן שיוכלו לעזור לך יותר בפורום היפנוזה באתר זה. בכל מקרה, נראה לי שיש להתמודד עם התוצאה ולא לעסוק במה שגרם לה ולפנות לפסיכיאטר שיתאים לך טיפול תרופתי. אין חובה לעסוק במדיטציה. ראית שהשיטה לא מתאימה לך ואין טעם לחפש טכניקה אחרת בתחום זה. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין giditherapy.co.il

26/08/2014 | 13:21 | מאת: אנרגיה

שלום, מכיוון שמ"ט היא טכניקה מנטלית, אז היא פגעה בי קשות. אין בטכניקה זו נשימות בריאות. לא היה לי נשימה לדבר. לפעמים אין לי כוח לדבר. הבטן מפריע לי גם. תגובת הרגיעה של בנסון הטכניקה: שאיפה..... נשיפה...... חזרה על מנטרה פשוטה: המנטרה "אחד".. שאיפה..... נשיפה...... חזרה על מנטרה פשוטה: המנטרה "אחד"..... וחוזר חלילה. זמן תרגול 5 דק' פעם או פעמיים בכל יום. מה דעתך על טכניקה זו? האם היא עלולה להועיל לי בביטחון עצמי ורגיעה? בברכה, אנרגיה

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות