דיסוננס קוגניטיבי?

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

27/05/2014 | 07:01 | מאת: יקי

אני עובד בחברת הייטק. ההנהלה שינתה הרכב. אחרי הרבה זמן של עבודה שלווה וכתוצאה משינויים במבנה העיסקי של נחברה ומכות קשות שעובדים הנחיתו על החברה כגון עזיבה פתאומית ברחו עם מידע והקימו סטארטפים מתחרים וכו. אני הפגנתי נאמנות ועכשיו דווקא אני חוטף פגיעה שמתבטאת בהתנפלות עלי מאחורי הגב מפיצים שמועות שווא שאיני תורם ומחלקתי לא מניבה. ובד בבד מודיעים לי אישית שאני תרומה לחברה וכו אבל רוצים לקחת לי תנאים בכח. משתמשים בשיטות לחץ אווירה איומה בידוד הפצת מידע מאחורי גבי. יחסי עם העובדים טובים אבל ראיתי את השינוי בעיקר אצל הזוטרים! יש לכך השפעה על רווחתי האישית ופגיעה באיכות החיים. מעולם לא הייתי במצב כזה. תמיד הייתי מוערך בכל מקום. ההתנפלות הזו מוזרה. כי בדרך כלל את מי שלא רוצים אומרים אתה מפוטר שלום ולהתראות! איני מבין למה הדבר נעשה. אני משתדל לא ללבות את המצב. כל תגובה שלי העמיקה את המצאת העובדות השקריות שאין להם יד ורגל! מדוע בוחרים ללכת בנתיב כזה? לא יותר פשוט לבוא או פשוט להודיע שלא מעונינים בהסכם העבודה וזהו?! מה יכול להיות מניע שאנשים ינסו לפעול כך?

שלום יקי, לא מפטרים אותך, משום שככל הנראה אתה מביא תועלת לחברה. אינני יודע מהיכן אתה יודע שמדברים עליך מאחורי הגב ושעל אחרים לא מדברים מאחורי הגב. רכילות היא אולי תכונה לא רצויה אך מאוד שכיחה ומספקת תוכן לשיחות בין אנשים. אנשים שעזבו את החברה לטובת סטראטאפים לא עשו זאת נגד החברה אלא בעד עצמם. כדי להצטרף סטראטאפ יש צורך בחיפוש ריגושים ובנטילת סיכונים (בנוסף, כמובן, לכישרון) והדבר אינו מתאים לאנשים שמחפשים יציבות וביטחון במקום העבודה. סביר מאוד שאתה נמנה עם אלה האחרונים, שהם הרוב. מה שאני מנסה לומר הוא שהנאמנות שלך לחברה לא נבעה דווקא ממניעים אלטרואיסטיים אלא מתוך צורך שלך בסביבת עבודה בטוחה ויציבה. ההשוואה בינינו לבין אנשים אחרים אינה השוואה מועילה ומובילה לפגיעה בנו עצמנו (למשל, אינך משווה את כל התכונות של אלה שעזבו לטובת סטראטאפים לעומת כל התכונות שלך והדבר אינו מסתכם בחוסר נאמנות שלהם לעומת נאמנות שלך). השאלה המעניינת יותר, וממנה תוכל ללמוד על עצמך, היא איזה שינויים חלו בך שגרמו לך להפוך חשדן? האם אתה מרגיש שאתה קופא על שמריך בעוד שאחרים מתקדמים? אם כן, כיצד אתה יכול להתקדם עם האישיות המסוימת שלך? בין אם בתוך מקום העבודה הזה, מחוצה לו או בנוסף לו? (לימודי העשרה, השתלמויות, שינוי תחום, הוספת תחום/תחביב) את הסביבה לא ניתן לשנות וגם את עצמנו קשה מאוד, אך לא בלתי אפשרי. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין giditherapy.co.il

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות