אוטוסוגסטיה

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

16/09/2013 | 11:27 | מאת: אלמוני

שלום פרופ' גידי, מידע על האדם - האדם מתרגל מדיטציה פעמיים בכל יום - 5 דק' ו-10דק'. השאלה - האם תרגול האוטוסוגסטיה "אני מרגיש ביטחון עצמי בכל רגע" תעזור לחיזוק הרגיעה ולחיזוק הביטחון העצמי של האדם בכל סיטואציה חברתית ובכל מובן אחר? כן או לא ולמה? שנה טובה

שלום אלמוני, אנשים נבדלים מאוד זה מזה ביכולת השכנוע העצמי שלהם. אני בספק גדול אם אנשים ביקורתיים, בעלי צורך בשליטה ופסימיים מטבעם יוכלו להפיק תועלת מהאמירות המופיעות במדיטציה שאתה מתאר. לעומת זאת, אנשים שהם אופטימיים מטבעם ובעלי דימוי עצמי גבוה יוכלו לשתף פעולה במדיטציה כזו, אך ספק אם יזדקקו לה. מדיטציה כשלעצמה, לא חשוב מאיזה סוג, יכולה לעזור בקצב המטורף של החיים מעצם הרעיון של לקיחת פסק-זמן לרגיעה. לתוך הרעיון הזה, המבורך כשלעצמו, תנועות חברתיות וטיפוליות שונות מנסות לצקת תכנים התואמים את האידיאולוגיה שלהן ואז העניינים קצת מסתבכים. היה רצוי שב"מידע על האדם" לא רק תתאר את התרגול, אלא את עצמך ואת מה שהביא אותך לתרגל מדיטציה ואז אפשר יהיה לתת לך תשובה מושכלת יותר לגבי האמצעים שעשויים להיות יעילים עבורך. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין http://www.giditherapy.co.il

16/09/2013 | 14:24 | מאת: אלמוני

שלום פרופ' גידי, המקרה - אדם המתרגל את האוטוסוגסטיה "אני מרגיש ביטחון עצמי בכל רגע". בזמן החזרות האדם מדמיין את עצמו בעל ביטחון עצמי ( הסימנים המעידים על כך - עמידה זקופה, ידיים פתוחות, שפת גוף נכונה והרגשה רגועה ובטוחה) בסיטואציות חברתיות בזמן הווה או בזמן עתיד. השאלה - האם תרגול האוטוסוגסטיה "אני מרגיש ביטחון עצמי בכל רגע" תעזור לחיזוק הרגיעה ולחיזוק הביטחון העצמי של האדם המתואר במקרה הנ"ל כן או לא ולמה? הערה קטנה - האדם מתרגל את האוטוסוגסטיה בנפרד מהמדיטציה ולא בזמן תרגול המדיטציה! שנה טובה

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות