שאלה דחופה

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

05/01/2013 | 21:25 | מאת: נעמי

שלום לד"ר ותודה על הפורום. אני אספר את סיפורי בקצרה כי הוא קצת ארוך. אני בחורה דתית לאומית(כיפה סרוגה/בני עקיבא)בת 29 ,לפני מס שנים יצאתי עם בחור מאד שאפתן פרפקציוניסט וקפדן. בנוסף אנחנו מעדות שונות ובציבור הדתי יש איזשהי דרישה מהאישה ללכת אחר הבעל בכול מה שקשור למנהגים ותפילות. בזמנו כשיצאנו היו לנו המון ויכוחים גם על הסתכלות על החיים -הוא היה מאד קפדן מאד לעשות את הכול באופן יסודי ,גם קפדן כלפי. אני זורמת מכילה אנשים לא קפדנית וגם לא אמבציוזית מאד. בזמנו יצאנו חצי שנה. לאחרונה הבחור מבקש לשוב ולנסות הוא טוען שהוא "ליטש" את עצמו מבחינות מסויימות ומאמין שיהיה אפשר בכוחות משותפים לבנות משהו. אני מאד מתלבטת-1.עד כמה אדם באמת יכול ל"ללטש" את עצמו ולשנות. 2. הדברים שהיו חשובים לו אני בטוחה שנשארו חשובים כולל מנהגי העדה ממנה הוא בא. 3. יש לי קשר רגשי איתו אבל אני לא בטוחה שזו אהבה. האם לדעתך יש פה ענייו לחזור ולנסות בשנית? לגבי העדה שלו אני לא בטוחה שאני יכולה נפשית להכיל את המנהגים השונים. אני חייבת לציין שהוא בחור שנותן לי הרבה יציבות בחיים,מאד שמרן . מצד שני אני חוששת שמא זה שהו רוצה משפיע עלי גם. מכיון שאין לי עכשיו קשר זוגי משמעותי ואיתו כן נוצר משהו משמעותי. אשמח לשמוע ממך .תודה מממש מממש ממש.

שלום נעמי, לדעתי, את צריכה לקבל החלטה על חידוש הקשר על סמך רצונך ולא על סמך רצונו של הבחור. רצונו של הבחור הוא תנאי הכרחי, כמובן, לחידוש הקשר, אך רחוק מלהיות מספיק. לא הייתי מציע לך לבנות על שינוי שחל בו. שינוי כזה הוא חלקי, זמני ובמודע או שלא במודע, עלול להיות ניסיון ללכת לקראתך. גם אם חל שינוי, הבחור יכול בהחלט לחזור לדפוסים הקודמים לאחר הנישואין. יש, לדעתי, שתי שאלות שאת צריכה לשאול את עצמך והן (א) האם את יכולה לחיות עם "הגרסה המקורית" של הבחור, כפי שהתגלתה בסיבוב הקודם ו-(ב) האם הקשר הרגשי עמוק מספיק והיציבות המשמעותית שהוא מספק לך מהווים בשבילך בסיס מספיק לקבלת הבחור כמו שהוא. שימי לב שאותן תכונות שמפריעות לך אצלך (למשל, קפדנות) הן גם אלה שתורמות ליציבות שהעניק לך הבחור. במילים אחרות, מדובר בחבילה אחרת שאי אפשר לפרק אותה ולקחת רק חלק ממנה. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין http://www.giditherapy.co.il

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות