תיסכול ותחושת לחץ תמידית

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

23/07/2012 | 17:31 | מאת: אני

שלום רב, אני בת 15 ואני מרגישה לחוצה, כל הזמן. אני מרגישה לחוצה כי אני רוצה להספיק לעשות כל כך הרבה דברים, ואני מציבה לעצמי יעדים לא אפשריים ואז אני פשוט דוחה את כל העבודה כי אני מפחדת להתחיל. כתוצאה מכך, אני מרגישה שאני לא עושה כלום ואני מתוסכלת- אני לא מסוגלת להירגע. אם אני רוצה להפגש עם חברות ולא מדובר בחברה הכי טובה שלי, אני אוטומטית חושבת מה יצא לי מהפגישה: אם זה בזבוז זמן, איך לארגן את היום ככה שה"מטלה" של להיפגש עם החברה המדוברת לא "תפריע" למהלך היום ודברים בסגנון. אני מודעת לכך שאני פרפקציוניסטית כלפי עצמי וכלפי החברה וזה ממש "דופק" אותי ואת ההתנהלות היום-יומית שלי, יש משהו שאני יכולה לעשות כדי להרגיע ואולי אפילו לשנות את דרך החשיבה שלי שלא יכלול טיפול אצל פסיכולוג? תודה מראש

שלום אני, בעיקרון, את צעירה ואינטליגנטית מאוד, ויש בכך כדי להפוך אותך מועמדת טובה מאוד לטיפול פסיכולוגי, אשר ככל שיתחיל מוקדם יותר, סיכויי ההצלחה שלו יהיו גבוהים יותר. עם זאת, את בהחלט יכולה לעזור לעצמך ע"י חלוקת המשימות הגדולות והכלליות שלך למטלות יומיומיות שיתן להתמודד איתן. למשל, את יכולה לחלק את המשימה הגדולה למשימות קטנות ולנהל יומן שבו תציבי מטרות בנות השגה לכל יום ויום. בניהול יומן כזה רצוי מאוד שתקציאי זמן לבילוי עם חברות ולניהול חיי חברה, כשלמשבצות אלו תקדישי את אותה חשיבות ומחויבות כמו לדברים ה"רציניים". לסיכום, לא תהפכי כנראה לטיפוס "קליל" ו"זורם", אך בדרכך שלך, ובלי לשנות את אישיותך באופן כוללני, את בהחלט יכולה לחלק מטרת-על ליעדים בני כיבוש על בסיס יומיומי ולהקצות זמן לחיי החברה שלך בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין http://www.giditheapy.oc.il

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות