התמודדות עם חיפוש עבודה והתקדמות בקריירה

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

21/06/2012 | 14:06 | מאת: אני

לפני 8 שנים עבדתי במערכת החינוך כמורה אך דרכי לא צלחה שם. עזבתי את המערכת בשאט נפש והקמתי מרכז למידה פרטי בביתי שדי הצליח תקופה מסוימת. תוך כדי נכנסתי להיריונות מטיפולים וגילדתי בת ובן מקסימים שכרגע הם בגילאי גן (5, שנה וחצי). אך שמה שמציק לי מאוד זה ענין העבודה. אני כל הזמן מקבלת דחיות, מבטיחים ולא מקיימים, משלים אותי ולי אין כוחות כבר. לפעמים אני אומרת לעצמי שאני לא הייתי צריכה להוולד בעולם הזה כי תמיד דרכי קשה וכאילו כל הזמן מישהו מנסה לחבל לי. יש לי תואר ראשון ותעודת הוראה במקצוע מבוקש. מאז לידת בני עברה עליי תקופה מאוד קשה- לידה טראומטית ביותר וטיפול בשני הורים חולים ואובדן של אבא ותככים משפחתיים. פתאום המשפחה שלי שהייתה פעם מקום חם ואוהב עבורי הפסיקה להיות כזו. הכוונה למשפחה המורחבת לאחים שלי והאחיינים. בקושי נפגשים והאחיינים כבר גדולים. הילדים שלי זה מה שנותן לי כוח ותקווה לעתיד ולכן אני גם רוצה עוד ילד. אני כבר בגיל ארבעים פלוס אבל לא מוותרת על החלום אבל הפחדים שלא אתפתח ולא אמצא עבודה או שהלקוחות לא ימצאו אותי מטרידה אותי מאוד. ברוך השם היום המשכורת שלי בעלי גדלה אבל אנחנו צריכים עוד הכנסה כדי שנוכל לממן גנים, לחיות יותר טוב ולממש את חלומנו ולעבור לדירה גדולה יותר. איך מתמודדים עם זה?

21/06/2012 | 16:00 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום רב, הואיל ומצאת לנכון לפנות לפורום פרפקציוניזם, אני משער שחלק מהתסכול שלך מאנשים קשור לכך שאת מעריכה את התנהגותם אלייך לפי אמות מידה שלך מעצמך וכי אילו את במקומם, היית נוהגת אחרת. במילים אחרות, אם לנסח את הדברים בשפה פסיכואנליטית, את מעריכה אותם ומתייאשת מהם לפי ערכי האני העליון (או המצפון) שלך ולא לפי עקרון המציאות. משל למה הדבר דומה? שאנו מזמינים בעל מלאכה מסוים לשעה מסוימת והוא תמיד מאחר במידה רבה פעם אחר פעם. אם נמשיך לצפות שיגיע בזמן כי "צריך" להגיע בזמן, נכונו לנו אכזבות רבות ולעומת זאת, אם נקבע לעצמנו איזה טווח זמנים ריאלי, על סמך מידת האיחורים שלו בפעמים קודמות, נתאכזב פחות. במילים אחרות, אל לך לצפות שהזולת יעמוד בציפיות שלך מעצמך. מדובר בשני ערוצים מקבילים. את נוהגת כך והם נוהגים אחרת. בפועל, גם אם את צודקת והוגנת, עלייך להנמיך במידה ניכרת את ציפיותייך מהזולת ולהתאימו למה שהמציאות לימדה אותך ולא לפי מה שהסטנדרטים האישיים שלך אומרי לך. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.giditherapy.co.il

21/06/2012 | 16:52 | מאת: אני

לא לצפות מאנשים לשום דבר כי בעצם המציאות לימדה אותי שאין לסמוך עליהם אפילו אם הם נראים אמינים ומבטיחים. ואם כך איך אחיה במציאות הזו? אני חייבת ורוצה עבודה והכנסה יציבה ומתכוונת להלחם על כך.

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות