ערב טוב

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

13/04/2012 | 00:34 | מאת: שינקו

אני בגיל 51 יש לי הרגל מאוד מציק ומעצבן אני נושך את האצבעות בין החיבורים של האצבעות מאחורה באגודל וזה שלידו אייך מתפטרים מהרגל כזה.אשמח לשמוע תודה רבה

13/04/2012 | 15:17 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום שינקו, ההרגל הזה דומה מאוד לכסיסת ציפורניים (אנא ראה תשובה בנושא) והטיפול המתאים הוא טיפול התנהגותי קוגניטיבי (CBT) עם דגש על למידת טכניקות של שליטה עצמית. הסימפטום עצמי הוא סימפטום כפייתי והשאלה היא אם זהו הביטוי היחיד של אי שקט או שמא הוא חלק ממערכת רחבה יותר של סטרס ואז מומלץ לפנות לייעוץ פסיכולוגי כללי יותר. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.giditherapy.co.il

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות