ערב טוב

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

06/03/2012 | 19:23 | מאת: אני

ערב טוב ד"ר שאלתי אליך מה הטיפול הכי יעיל ומוצלח בטראומה מורכבת במבוגרים שמקורה בילדות תודה ..

07/03/2012 | 10:44 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום אני, ההחלמה מהפרעה פוסט טראומאטית מורכבת אמורה להתרחש בשלושה שלבים: בניית ביטחון, היזכרות במה שקרה והתאבלות עליו ויצירת קשר מחודש עם הקהילה והחברה בכללותה. תהליך זה אמור לקרות רק אם המטופל מועצם באמצעות קשר טיפולי מרפא. הואיל ומדובר בתגובות מורכבות גם הטיפולים מורכבים ודורשים גישה בעלות היבטים רבים. הטיפול בהפרעה פוסט טראומאטית מורכבת שונה מהטיפול בהפרעה פוסט טראומאטית אחרת בכך שהוא מתמקד בבעיות שיצרו ליקוי רגשי יותר מאשר בסימפטומים של ההפרעה הפוסטראומאטית (פגיעה בוויסות הרגשי, ניתוק וקושי ביחסים בין-אישיים). הטיפול כולל יצירת סביבה בטוח, עיבוד מידע והסתכלות פנימה, מיזוג החוויה הטראומאטית לחיים בהווה וקידום חוויות חיוביות. בין הטיפולים ניתן להבחין בטיפולים המתמקדים בחוויות ורגשות, טיפול משפחתי מערכתי, EMDR, טיפול התנהגותי-דיאלקטי וכתוספת טיפול קבוצתי. כמובן שיש להרכיב את החבילה הטיפולית באופן אינדיבידואלי לצורכי המטופל לאחר הכרות עימו (כמו בכל הפרעה אחרת). בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.giditherapy.co.il

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות