טיפול מומלץ

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

14/02/2012 | 17:49 | מאת: אינה

הי, אני מחפשת מטפל בנושא של חוסר שביעות רצון מהרבה תחומים בחיי. מה עדיף - גישה דינאמית או קוגנטיבית? תודה!

14/02/2012 | 18:05 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום אינה, שתי הגישות יכולות לספק מענה למצוקתך. קיימת אמנם נטייה לחשוב שטיפול התנהגותי-קוגניטיבי מתאים יותר לבעיות ממוקדות יותר וטיפול דינאמי לבעיות כוללניות יותר (מהסוג שתיארת), אך גם בטיפול התנהגותי-קוגניטיבי (בעיקר החלק הקוגניטיבי שלו) נעשה ניסיון לשנות דפוסי חשיבה שליליים, כמו הכללה מוגזמת, הצמדת תוויות, ניסיון לקרוא את מחשבות הזולת, הכל או לא כלום ועוד. ובכ זאת, מהאופן שבו הגדרת את הבעיה, כחוסר שביעות רצון כוללנית כל כך בהרבה תחומים, הייתי ממליץ על טיפול פסיכודינאמי כטיפול הבחירה הראשון (בהנחה שעדיין לא ניסיתי טיפל כזה). הרוב המכריע של המטפלים בישראל עוסק בראש ובראשונה בטיפול פסיכודינאמי עם או בלי התוספת ההתנהגותית-קוגניטיבית (או תוספות אחרות). בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.giditherapy.co.il

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות