ציונים

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

30/01/2012 | 19:42 | מאת: מורה

שלום גידי, אני מורה, ומעוניינת להתייעץ איתך לגבי תלמידה פרפקציוניסטית מאד שלי, אשר כל ציון הנמוך ממה שהיא מצפה לו, שובר ומכעיס אותה באופן גלוי. ציון של 87 כמעט נקרע בידיה לפיסות, אילו לא חילצתי את טופס המבחן מידיה. הדבר האחרון שאני רוצה הוא לייאש אותה, אבל מאידך אינני סבורה שזו סיבה להעניק לה ציונים גבוהים מהמגיע לה. אני מוכרחה לציין, שגם אני באופיי קשה מאד עם עצמי בנוגע לציונים (כתבתי לך בעבר מסר פעמים על האובססיה הזו...) ודוקא משום כך קשה לי להביא אותה להבנה שעליה להשלים עם ההישגים שלה. מה, לדעתך, אוכל לעשות מעבר לנסיון להפנותה לטיפול? (אין בבית הספר יועצת).

30/01/2012 | 20:35 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום למורה, טוב לדעת שיש מורים שדואגים כל כך! טוב את עושה שאינך נותנת לה הקלות מיוחדות בציונים, לא רק מבחינה פדגוגית אלא גם פסיכולוגית, שכן מחר או מחרתיים היא תיתקל במורים ובגורמי סמכות אחרים שלא יתנו לה כל הקלות. לעומת זאת, סביר מאוד להניח שמקור ההתייחסות הקשה שלה להישגיה הוא הוריה והיחסים במשפחה ולכן חשוב מאוד לזמן את ההורים ולהשתמש בסמכותך המקצועית וברגישותך כדי לעודד אותם לקבל את ביתם כמו שהיא, ללא תנאי, ולהפנות אותם לייעוץ / הדרכת הורים. הייתי מדגיש את המילים ייעוץ והדרכה כדי שלא ירגישו ששופטים אותם. בהצלחה ויישר כח, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.giditherapy.co.il

30/01/2012 | 21:10 | מאת: המשך

31/01/2012 | 11:03 | מאת: המורה של המדינה

ד"ר רובינשטיין וחברי הפורום היקרים, תחרות "המורה של המדינה" 2012 בעיצומה! מזכירים לכם שבאפשרותכם להמליץ על המורים שלדעתכם תרמו בצורה יוצאת דופן לתלמידיהם ולבית הספר, אותם אנשי חינוך "גדולים מהחיים"! אם אתם מכירים כאלו, יש לכם הזדמנות מצוינת להגיד להם "תודה" ולהעניק להם את הכבוד וההערכה הראויים להם. היכנסו לעמוד התחרות הרשמי בפייסבוק, בלינק: http://www.facebook.com/Hamore.shel בהצלחה!

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות