אמא

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

03/01/2012 | 00:43 | מאת: נורית

כששהיתי בטיול בתאילנד נודע לי שאימי הבריאה והצעירה יחסית, חלתה בסרטן. אני קשורה במיוחד לאימי. וזה ממש נפל עלי כרעם ביום בהיר. כמובן חזרתי ארצה. אימי מתעקשת שנשמור על סודיות חוליה, וזהו דבר המקשה מאד. איך מעכלים? איך מתמודדים?

03/01/2012 | 08:18 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום נורית, אני מצטער לקרוא על הבשורה הקשה. אני תוהה האם יש קשר בין ההקפדה של אמך להסתיר את המחלה ובין נושא הפורום, פרפקציוניזם, שכן אחד מסוגי הפרפקציוניזם הוא הצגה עצמית שלמה ומושלמת ככל האפשר. אם זה המצב בוודאי לא קל להיות בת של אמא נוקשה שכזו (שיכולה להיות, כמובן, אמא נפלאה מבחינות אחרות). כך או כך, זכותה של אמך לשמור את המחלה בסוד, אך זכותך שלך לחלוק את המצוקה הנלווית לכך. הואיל והדבר חייב להישאר בסוד, הכתובת המתאימה כדי להקל עלייך ולעבד גם את משמעות המחלה בשבילך וגם את השותפות לסוד היא ייעוץ פסיכולוגי פנים אל פנים, בו תוכלי לאוורר את רגשותייך ולעבד את הקשיים הרגשיים שעומדים בפנייך בתקופה לא פשוטה זו. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.giditherapy.co.il

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות