הכל או לא כלום

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

04/12/2011 | 21:23 | מאת: ?

ערב טוב, למה כוונתך כשאתה אומר שאמונה של "הכל או לא כלום" אופיינית לפרפקציוניזם? באופן אישי, אני יודעת שכל מה שאני עושה רחוק מלהיות מושלם ורחוק מלהשביע את רצוני, אבל הידיעה הזו לא מונעת ממני להמשיך לעשות זאת. לדוגמא, אני לא מתפטרת מעבודתי, למרות התפקוד המאד-לא-מושלם שלי שם, כי אני זקוקה לכסף. המחיר הוא, כמובן, חסר סיפוק כרוני. לאור זאת, האם אני בדרגה "קלה" של הבעיה? מה שכן מאפיין אותי היא הרגשה שהעדר הצלחה מלאה כמוה ככשלון. אולי זו הכונה "הכל או לא כלום"?

04/12/2011 | 21:41 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום רב, יש אמנם שאלונים שונים להערכת פרפקציוניזם, אך זהו עניין אקדמי יותר מאשר קליני. מבחינה קלינית, מה שקובע את חומרת הבעיה הוא עצמת הקושי שאת מרגישה באופן סובייקטיבי. נשמע שעם או בלי קשר לפרפקציוניזם, את נמצאת במצוקה כלשהי, או לפחות חיה בחוסר סיפוק וחוסר שביעות רצון, וייעוץ יכול להיטיב עימך, בנוסף להקלה החשובה שמביא איתו הציפרלקס. ברמה הקשה של "הכול או לא כלום" אנשים מפנטזים על הכול והדבר משתק אותם והם לא עושים כלום. המלצתי לך לנצל את המומנטום שנותן לך הציפרלקס כדי לקבל החלטות חשובות עם פחות חרדה. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.giditherapy.co.il

04/12/2011 | 22:07 | מאת: ?

מדוע הזכרת ציפרלקס? לא דיברתי כלל על נטילת תרופות כלשהן...

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות