מאבדת כוחות

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

22/11/2011 | 10:42 | מאת: ליאת

ואני יסביר למה הכוונה אני משקיעה את מרבית האנרגיה שלי בבעלי ובכול המשפחה בלשנות אותם למה עישתה ככה ולא ככה סתם למשל על דיאטה אני עומדת על המישמר ושזה מגיע אלי אין לי כוחות נפשיים להכיל את עצמי ואת חיי אני מרגישה מוחלשת בגלל שאני נותנת להם מקומות משמעותי יותר ממני איך להפסיק ולהרגע מכול זה איפה אני בכול הסיפור הזה הם שואבים ממני אנרגיות מה לעשות ? אני טיפוס פצרפקיוניט שכול דבר מתקננת

22/11/2011 | 11:40 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום ליאת, מדברייך עולה שאת זו שמתישה את עצמך. לכן, יש מקום לאופטימיות, כי הדבר אינו תוצאה של כוחות חיצוניים. אחד המפתחות לכך נעוץ בניסיונך לשנות אחרים ("מרבית האנרגיה שלי בבעלי ובכול המשפחה בלשנות אותם"), דבר שהוא בלתי אפשרי בעליל. את יכולה, וגם זה לא פשוט, לשנות קצת את עצמך ולקבל את מה שאינו ניתן לשינוי. הואיל ושינוי עצמי הוא משימה לא פשוטה והקשיים שאת מתארת מתפשטים על כל תחומי החיים, למעשה, נראה לי שאת בהחלט יכולה להפיק תועלת מייעוץ פסיכולוגי, שיאפשר לך גם לקבל את עצמך, בלי להיות מושלמת, וגם לשנות אמונות בסיסיות שמאפיינים פרפקציוניסטים (למשל, הכל או לא כלום). במיוחד הייתי שם את הדגש על ההבחנה בין מה שניתן לשינוי ומה שאינו ניתן לשינוי כדי לא להילחם בטחנות רוח. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.giditherapy.co.il

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות