דחיינות

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

27/09/2011 | 19:21 | מאת: רחלי

שלום רב, כיצד אוכל לדעת אם הדחיינות שלי בכל הנוגע לעבודה קשורה לפרפקציוניזם או לגורם אחר? אני נוטה להרבות בדחיית מטלות הקשורות לעבודה בטענה שהזמן אינו מתאים, החדר אינו מסודר ,אין לי כוח וכד'.יש לציין כי אני מורה ואוהבת מאוד את עבודתי. אני מתכננת בכל יום לשבת ולעבוד וכשמגיעה הביתה מוצאת את עצמי מתחמקת מעשייה.

27/09/2011 | 19:37 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום רחלי, כמובן שעל מנת לענות לך בצורה אחראית ומקצועית צריך להכיר אותך. השאלה היא אלו פנטזיות יש לך על מה שאת צריכה לעשות. אם הפנטזיות של המוצר המוגמר הוא על משהו "מושלם" או "גדול מהחיים", אין ספק שהדחיינות היא תוצאה של פרפקציוניזם שמשתק עשייה. בכל מקרה, הטיפול בדחיינות ברמה ההתנהגותית, בין אם הוא קשור לפרפקציוניזם ובין אם לאו, הוא חלוקת משימת-העל לתת-משימות קטנות וניתנות לביצוע קל יחסית אשר יש להתמיד בו - במקום לחשוב כל הזמן על המוצר המוגמר. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.giditherapy.co.il

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות