פרפקציוניזם והתלבטויות

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

21/09/2011 | 17:51 | מאת: י

אני בת 15 ויש לי שתי בעיות שמפריעות לי מאוד כבר הרבה זמן: דבר ראשון, אני תמיד חייבת שהכל יהיה מושלם וממש לא יודעת איך להתמודד עם כישלון-בעיקר בבית ספר, אבל לא רק. הסיבה שהחלטתי לכתוב על זה היא שהיום היה לי בוחן במתמטיקה, ואני יודעת בוודאות שנכשלתי כי היו שתי שאלות ולא הצלחתי אחת(בעיקר בגלל שנלחצתי שאני לא אצליח) ואני לא יודעת איך להתמודד עם זה. אני תמיד מקבלת ציונים גבוהים מאוד בהכל, יש לי ממוצע גבוה מאוד ובעיני 75 ואפילו 80 זה ציון ממש גרוע, לפחות כשאני מקבלת אותו (מה שקרה רק מספר קטן של פעמים). אני מרגישה כאילו זה ממש נורא ואיום, כמעט סוף העולם, שאני אקבל בבוחן מתחת ל 55. אני מבינה שזה לא באמת נורא וכולם אומרים לי ש"גם לי מותר" ושזה קורה לפעמים (למרות שזה עוד לא קרה לי אף פעם), אבל אני לא מצליחה להתגבר על זה ולהשתחרר מזה. זה עוצר אותי מלעשות דברים אחרים(למשל עכשיו אני במחשב במקום לעשות את כל שיעורי הבית שיש לי!!) וגורם לי להרגיש לחץ וחרטה כל הזמן . -הבעיה השנייה היא שאני לא יודעת לקבל החלטות.אני מתלבטת ומתלבטת, מחילטה משהו, מיד מתחרטת ושוב מתלבטת. כשיש לי שתי אפשרויות ואני צריכה להחליט, אני לא מסוגלת לוותר על משהו ולהפסיק לחשוב על זה- דבר שמשגע את כל מי שסביבי ובעיקר אותי!! אם נתחייס לדוגמה למגמות- למרות שכבר התחילה השנה אני עדיין מתלבטת בין שתי מגמות, כבר הספקתי להיות בשתיהן, וכל פעם שהייתי באחת חשבתי רק על השנייה. מה עושים?...

21/09/2011 | 20:09 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

י' היקרה, שתי הבעיות שתיארת הן אותה גברת בשינוי אדרת.גם הקושי להחליט, ההתלבטות והחרטה אח"כ מבטאים שאיפה לשלמות. במילים אחרות, נדמה לך שיש החלטה אחת ונכונה שהיא הנכונה וה"מושלמת", ואת לא יודעת מהי, בו בזמן שאם מתלבטים כל כך הרבה, סימן שלכל אפשרות יש יתרונות וחסרונות, המצב שקול ואין החלטה שהיא חד-משמעית שגויה. הפרפקציוניזם שאת מתארת, בעיקר בגיל ההתבגרות הרגיש בו את נמצאת, מהווה גורם סיכון להפרעות נפשיות שונות שפורצות בגיל ההתבגרות ולכן המלצתי החד-משמעית היא לפנות לייעוץ פסיכולוגי ויפה שעה אחת קודם. אל תיבהלי! המצב לא חמור כל כך! אני כותב זאת הן משום שזה הזמן להשיג את התוצאות הטובות ביותר בטיפול ואני לא רוצה שתחמיצי את שעת החסד הזו והן משום שאת נשמעת נערה נבונה ורגישה, שיכולה להפיק המון תועלת מייעוץ כזה. המלצתי לך להדפיס את הפנייה שלך לפורום ואת תגובתי ולהראות אותה להורייך. הם, ללא ספק, יעזרו לך למצוא פסיכולוגית טובה (נראה לי שעדיף אישה). בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.giditherapy.co.il

21/09/2011 | 23:54 | מאת: עדיין אני

תודה רבה על התשובה המהירה... אני מעריכה את זה =)

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות