שאלה

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

29/08/2011 | 20:13 | מאת: יעל

הי, אני אותה שואלת מותשת מהשאלה הקודמת (מקווה שמותר לשאול פעמיים ביום...) פשוט, התעוררה לי שאלה נוספת בעניין אחר. האם, לדעתך, נטייה לבחון דברים באופן אנליטי קשורה לפרפקציוניזם? אני סבורה, שהשאיפה לנתח נושא מסוים על כל היבטיו עשויה לנבוע מהרצון להבין אותו באופן מושלם. הדבר בא לידי ביטוי אצלי בהרבה תחומים. גם בנושאים רגשיים קשה לי להסתפק באמירה כללית, או בראייה גלובלית, בלי לרדת לדקויות. אסביר את כוונתי: אם, לדוגמא, המטפלת שלי טוענת שאכפת לה ממני, אני מסוגלת לחבר שאלון אכפתיות, ולבקש ממנה לדרג עד כמה ההיגדים נכונים לגביה... סביר להניח, שמעורב בזה גם עניין של אמון, אבל מעניין אותי ההיבט ה"פרפקציוניסטי". אשמח לשמוע את דעתך. דרך אגב, האם אכפתיות היא מושג מבני (construct)? ידוע לך אם קיים שאלון בנושא?

29/08/2011 | 21:59 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום יעל, הצורך למצות נושא מכל היבטיו בהחלט עולה בקנה אחד עם פרפקציוניזם, אך אלו סוגיות שראויות להידון רק בטיפול שלך ולא באופן כללי ותיאורטי. אני רואה בייעוץ פסיכולוגי בפורום את הצעד הראשון לקראת פנייה לטיפול, שבו את כבר נמצאת. ואשר לשאלתך - יש בהחלט שאלוני אמפתיה רגשית וקוגניטיבית. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.giditherapy.co.il

29/08/2011 | 22:22 | מאת: אותה אחת

תודה, אבל לא התכוונתי לאמפתיה, אלא לאכפתיות. להערכתי, אלו שני מושגים שונים. לדוגמא, בהנחה שהמושג אכפתיות כולל בהכרח גם ביטוי חיצוני של התכונה, באמפתיה לא כלולים בהכרח ביטויים כאלה. זו התרשמותי האישית בלבד, אבל כדי לדעת מה ההגדרה האופרציונלית של אכפתיות, אני זקוקה לשאלון שמודד את התכונה.

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות