מבקש עזרה

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

18/07/2011 | 08:06 | מאת: יוחאי

אני עסוק כל הזמן בלבטים סביב זהותי הדתית. ומוטרד כל הזמן בלי הרף 'מה האמת.. וכו'. לפי מה אני יכול לדעת א. אם זה בכלל בעיה אצלי או אולי חיפוש אמת טהור ב. האם זה יותר קשור לאובססיה, או לפרפקציוניזם? אודה לך מאד

18/07/2011 | 13:17 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום יוחאי, לא ציינת את גילך והתשובה לשאלתך היא, בין היתר, תלויית-גיל. קיים הבדל משמעותי בין נער מתבגר או בוגר צעיר המחפש את עצמו ואת האמת לבין גבר בשנות הארבעים או החמשים שלו שעוסק בכך. באופן הכללי ביותר אוכל לומר שממצאי מחקרים בתחום האישיות מצביעים בבירור על כך שהפרעה אובססיבית-קומפולסיבית שכיחה הרבה יותר בקרב דתיים וחרדים מאשר בקרב חילוניים ושרמת הפרפקציוניזם של דתיים גבוהה מזו של חילוניים. אם מסתכלים על קיום המצוות, כהיבט אחד של דתיות, יש בהן בהחלט מרכיב כפייתי של חזרה על אותן פעולות בסדר מסוים ואף אמונה, דומה לזו של האובססיבי, שאם תהייה חריגה מאותו סדר, עלול לקרות משהו רע כזה או אחר. בכל מקרה, אין אמת אחת שהיא נכונה לכולם ותמיד ולכן כל ניסיון להתגמשות, בין בטיפול ובין מחוץ לטיפול הוא מבורך מבחינה פסיכולוגית. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות