פרפקציוניזם אצל בתי

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

16/04/2011 | 01:52 | מאת: יולי

שלום ד"ר. בתי בת 13 וכבר שנה שלמה היא סובלת מפרפקציוניזם בלימודים שמתבטא בחרדות, דיכאון והסתגרות חברתית. היא לא מוכנה לקבל טיפול פסיכולוגי ואני אובדת עצות. מה בכל זאת אפשר לעשות?

16/04/2011 | 10:18 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום יולי, החלק המדאיג ביותר בפנייתך, בעיקר כשמדובר בנערה מתבגרת, הוא ההסתגרות החברתית. בדרך-כלל אני מציע להורים להתערב מה שפחות ולקחת שני צעדים אחורה, כי העניינים האחרים מסתדרים מאליהם ברוב המקרים, כל עוד הנער/ה משתלבים בחברה. במקרה הזה אני כן הייתי ממליץ להשתמש בסמכותכם כהורים (רצוי שניכם) כדי שהילדה תראה איש מקצוע מתחום בריאות הנפש, בין אם זה פסיכיאטר של ילדים ונוער, פסיכולוג המתמחה בנוער וכד'. גישה נוספת, שיש בה קצת פחות כפייה ועשוי להפחית מהתנגדותה לטיפול, היא לפנות יחד איתה לטיפול משפחתי. במקרה כזה המוקד עובר מהנערה, שעלולה לתפוס את עצמה כ"מופרעת", למשפחה כולה ("לנו יש בעיה"). במידה והמטפל המשפחתי יתרשם שאין זה מספיק, הוא ידאג להפנותה לאיש מקצוע מתאים וידריך אתכם כיצד להשתמש בסמכותכם ההורית כדי לדאוג שהדבר יקרה. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.giditherapy.co.il

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות