שלום

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

22/03/2011 | 02:09 | מאת: שלומית

מעיון בפורום הבנתי שאני מאוד מתחברת ומזדהה עם כל ההגדרות של פרפקציוניזם. למעשה הייתי בעבר מטופלת אצל פסיכולוגית, וכבר שם הגענו לאבחנה זו אצלי. הבעיה היא שלא התמקדנו יותר מדי בעניין. כיום אני כבר שנה וחצי אחרי סיום הטיפול, ואני מרגישה מצוקה איומה כיוון שאין לי כסף לממן טיפול כרגע, ואני מרגישה שאני זקוקה לעזרה מיידית. עוברות עליי המון תחושות ורגשות, כולל התקפי דיכאון וחרדה. אני לא יודעת לאן לפנות, ואני קצת חוששת לפנות לפסיכולוגים שמציעה קופ"ח כללית- גם משום שמועות ששמעתי מחברים על כך שהם לא תמיד מקצועיים, וגם כי אין לי כוח להתחיל את כל התהליך מחדש..... משיטוט בפורום גיליתי שיש אתר שנקרא איט"ה? נכנסתי לאתר וגיליתי רשימה של רופאים (אני מאזור תל אביב). איך אני יודעת מי מהם עובד בשירות קופ"ח? איך אדע במי לבחור? לצד כל אחד מהם מצורף פירוט של ההפרעות בהם הם מטפלים. אני מרגישה הרבה מאוד, ואינני יודעת למקד את תחושותיי. בגדול מדובר בפרפקציוניזם, הפרעת קשב וריכוז, היפוכונדריות, דיכאון (אבל לא כרוני), והפרעות חרדה. אשמח גם לקבל מידע על טיפול התנהגותי-קוגנטיבי; מה זה אומר, ולמי זה מתאים? סליחה על המכתב המבולבל, כאמור- יש לי הפרעת קשב. תודה

22/03/2011 | 08:49 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

06/04/2011 | 19:45 | מאת: שלומית

לא שמתי לב שקיבלתי תשובה.... אני מבוטחת בקופת חולים כללית

06/04/2011 | 20:12 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום שלומית, מבין קופות החולים, הטיפול הפסיכולוגי בכללית-מושלם הוא בעייתי ועובדים בו מטפלים מוסמכים אך לרוב בראשית דרכם המקצועית (למשל, במכבי-זהב עובדים לא מעט פסיכולוגים בעלי פרקטיקה פרטית מבוססת). כדי לדעת בכל זאת מי מהמטפלים בכללית-מושלם עבר הכשרה בטיפול התנהגותי-קוגניטיבי עלייך להיכנס לאתר של הכללית, לחלק של כללית-מושלם, בתוכו לחלק של טיפול פסיכולוגי ולראות את הרשימה של המטפלים בת"א מול הרשימה של איט"ה כדי לדעת אם יש מישהו שמופיע בשתי הרשימות. את מתארת שורה ארוכה של קשיים, לא כולם מתאימים לטיפול התנהגותי-קוגניטיבי, אבל זו בהחלט אופציה לטיפול בחלק של הדיכאון והפרפקציוניזם. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.giditherapy.co.il

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות