פרפקציוניזם

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

11/01/2011 | 13:12 | מאת: דוד

שלום. יש לי שאלה לגבי חיפוש חסרונות, שזה אחד מסימני ההיכר של הפרפקציוניזם. יש לי תחושה שאני מחפש חסרונות בכל דבר שיש לי ואף פעם לא מרוצה... לפעמים אני חושב שאם אני אעשה משהו אז אני אהיה ממש מאושר, אבל אחרי שאני כבר עושה אותו אז אני נוטה להסתכל על חצי הכוס הריקה... איזה סוג של טיפול מומלץ לדבר כזה?

11/01/2011 | 16:57 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום דוד, הואיל ואי שביעות רצון היא תופעה שכיחה מאוד, לכל אחת מהגישות הטיפוליות יש מענה הולם. בגישה הפסיכודינאמית (המבוססת על עקרונות פסיכואנאליטיים), ההנחה תהייה שאתה משליך חלקים מסוימים שאינך מרוצה מהם אצל עצמך על הזולת ו/או הסביבה ועיקר העזרה יתבטא בניסיונות להעלות את הדימוי העצמי שלך באופן שתקבל את עצמך וכתוצאה מכך את הסביבה והזולת, על חוסר השלמות שבהם. בגישה ההתנהגותית-קוגניטיבית (CBT) ההנחה תהייה שקיים ליקוי באמונותיך הבסיסיות (למשל, גישה בסיסית של או הכול או לא כלום, האופיינית לפרפקציוניסטיים) וייער ניסיון לשנות גישה זו ע"י מחשבות חלופיות (למשל, למנות את היתרונות של התופעה שבה אתה מוצא רק חסרונות). כמובן שהנאמר לעיל הוא סכימאטי וכללי ביותר ויש להתאים את הגישות השונות להיסטוריה האישית שלך. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.giditherapy.co.il

14/01/2011 | 22:19 | מאת: דוד

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות