הכוונה

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

05/01/2011 | 22:41 | מאת: אדווה

שלום, לפני כמה שנים עברתי טראומה ממושכת של התעללות ופגיעה באמון. כתוצאה מכך נפגע התפקוד שלי למרות שברמה החיצונית היייצוגית והתעסוקתית הכל נשאר פחות או יותר יציב. התחושה הבסיסית היא אובדן הזהות והיכולת לחוש כלפי אנשים ובאופן כללי מעין תחושה של הדלדלות העולם הפנימי שהיה עד כה עשיר ומלא, וכמובן אבל על האובדן של המנעד הרגשי. איזה סוג של טיפול מומלץ במקרים אלה? האם CBT? כיצד הוא יכול להחזיר את התחושה של הזהות שאבדה, של חוסר האמון באנשים וחוסר עניין בבני אדם? אני יודעת שלא ממליצים במקרי טראומה על טיפולים דינמים אז מה עושים?

06/01/2011 | 08:12 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום אדווה, קודם כל,אני באמת מצטער לקרוא על הטראומה שעברת. קשה לי להמליץ על שיטת טיפול בלי לדעת איזה אופי נשאה הטראומה. לפי מצבך בהווה קשה לי לראות כיצד CBT יכול להועיל ונטייתי להמליץ דווקא על טיפול בגישה פסיכודינאמית, אולי בשילוב טיפול תרופתי נוגד דיכאון לתקופה של כחצי שנה, בהתאם לשיקול דעתו של המטפל ובתלות בחומרת הסימפטומים. אוכל להיות חד-משמעי יותר (במגבלות של פורום באינטרנט, כמובן) אם תרגישי נוח לפרט קצת יותר את מהות הטראומה שעברת. אין התוויית-נגד מוחלטת לטיפול פסיכודינאמי במצבים פוסט-טראומאטיים ויש מספיק מטפלים המשלבים שיטות טיפול ואינם נוקטים גישה פסיכודינאמית "לפי הספר". אבל, כל זה תלוי בסוג הטראומה. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.gidtherapy.co.il

06/01/2011 | 15:10 | מאת: אדווה

לא ממש אוכל לפרט אבל זה קשור לניצול רגשי שלי בידי אדם שבטחתי בו עם גוון של אלימות והטרדה מינית. זה מהדהד מן הסתם לניצול מיני בילדות הרחוקה בייחוד התחושה של חוסר אונים. זה מלווה היום בדיסוציאציה ובהמון אשמה על חוסר הערנות והיכולת לשמור על עצמי, וכמובן בחשיבה אובדנית תמידית שמקלה את תחושת האין מוצא, ובאיבוד הקשר עם תחושה של מחזוריות ורצף ובעיקר קשר עם העשיה שלי כאילו אני על מצב אוטומט.

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות