פרפקציוניזם רק בבית הספר

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

25/12/2010 | 16:26 | מאת: נועה

שלום! היום אני לומדת בתיכון בת 16 וכבר מהיסודי תמיד הייתי מאוד פרפקציוניסטית לגבי הלימודים שלי והציונים וה"לצליח"במבחנים. תמיד חשוב לי לקבל ציונים גבוהים גם אם להשיגם יהיה קשה מאוד ומלווה בהרבה לחץ נסיתי בטיפול פסיכולוגי שלא עבד ואין לי מושג מה לעשות? תודה על ההתיחסות נועה

25/12/2010 | 17:14 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום נועה, לא ברור לי כמה זמן היית בטיפול פסיכולוגי ומדוע הוא לא עבד. ראשית, בדרך-כלל התוצאות של טיפול כזה מופיעות רק לאחר זמן רב יחסית ודרושה סבלנות. שנית, המרכיב החשוב ביותר בטיפול הוא ההתאמה בין המטפל למטופל, כך שבהחלט יש מקום לשקול טיפול אצל מטפל אחר, עד שתגיעי לאדם המתאים עבורך. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות