שלום ד"ר שוב אני

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

23/11/2010 | 18:59 | מאת: ירין

בקשר לשאלתך.נכנסתי לטיפול לפני כשנתיים לאחר חיפוש של מטפלת שאתחבר אליה.ואכן מצאתי-הטיפול היה יקר וחשבנו שייקח כשנה.כרגע עברנו את השנתיים..ופשוט הכסף שלי הולך ואוזל.אני מרוויחה יחסית מעט ,הגעתי לטיפול בהנחה ששנה ולא יותר ובזה יכולתי לעמוד,אין לי אפשרות כלכלית כרגע להמשיך.המטפלת לא הציעה להוריד את המחיר,ואני לא אבקש כי זה מבייש. אני מאד אוהבת אותה ורוצה להמשיך.היא מבחינתה רק אמרה לי שאין לה בעיה לעזור לי לחפש פסיכולוג אחר במחיר יותר מוזל.למרות שאני מרגישה בתשובתה שהיא לא שלמה עם זה.. אני מרגישה שהולך להיות פה פיספוס גדול. יש לציין שנפגעתי מינית בעבר ואנחנו עדיין בשלבי עיבוד. אני מרגישה שיש משהו בחוזה הטיפולי שהוא קצת לא פייר-ברגע שאין לך מספיק כסף לשלם לי אין טיפול. האם אני צודקת? תודה

23/11/2010 | 19:21 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום ירין, אני מאוד נזהר לא להיכנס למערכת היחסים בינך ובין המטפלת. אוכל רק לספר איך אני נוהג במצבים מקבילים, מה שכמובן לא מחייב אף אחד אחר לנהוג כך. לא הייתי קוטע תהליך טיפולי מסיבה כלכלית ומפנה למטפל אחר. אני סבור שגם התחלת טיפול וגם סיומו הן החלטות שצריכות להיות אך ורק בידי המטופל. בכל הקריירה שלי הפסקתי טיפול מיוזמתי רק פעמיים, בנסיבות קיצוניות, לאחר התייעצות עם עמיתים, ולא בלב קל. אני משער שמה שהייתי מציע במקרה שאת מתארת הוא הפחתה קלה בתדירות השיחות, כפי שציינתי קודם. גם קשה לי להבין איך אפשר לקבוע מראש את משך הטיפול, במיוחד אם עברת פגיעה מינית. טיפולים כאלה הם ברוב המקרים בגישה פסיכודינאמית ואינם מוגבלים בזמן. זה לא טיפול התנהגותי-קוגניטיבי, שאפשר לתכנן מראש תכנית טיפולית ל-12-15 פגישות. בשורה התחתונה, הייתי ממליץ על ירידה קלה בתדירות, שאולי גם תפחית את תחושת התלות שלך ואת תחושת חוסר ההגינות שלך והרגשות שעוררה בך ההפניה למטפל אחר הייתי ממליץ להעלות בפגישות. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.giditherapy.co.il

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות