פרפקציוניזם?

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

21/11/2010 | 14:39 | מאת: בנז'מין

תמיד היו לי שאיפות גדולות בשמים, כיום אני מתחת לארץ. יש לי דבר בסיסי שאני סובל ממנו, אני שמתי לעצמי איזה רף ויותר מדויק אני שואף להישיגים והתנהגות של אדם משכיל, וכל הזמן זה רודף אותי שאני מודד את עצמי כל רגע אם אני נמצא באותו מקום. מה אני אמור לעשות? תודה מראש.

21/11/2010 | 14:43 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום בנז'מין, בפנייתך רב הנסתר על הגלוי. בין אם מדובר בפרפקציוניזם ובין אם לאו, ברור שאתה מאוד לא מרוצה מעצמך ומהישגיך וסובל מדימוי עצמי נמוך. נראה לי שמטרות הטיפול בך צריכות להיות שיקום הדימוי העצמי והביטחון העצמי הרעוע שלך, דבר שלא ניתן לעשות דרך פורום באינטרנט. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.giditherapy.co.il

25/11/2010 | 21:48 | מאת: בנז'מין

תודה על תשובתך. ואני רוצה לשאול אם הכוונה שהטיפול צריך להיות על הדימוי העצמי ולא על פרפקציוניזם, האם לא שהדימוי הנמוך נובע מהרף הגבוה שיש לי? ב.האם לדימוי העצמי עדיף טיפול דינמי או קוגניטיבי? תודה רבה.

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות