איך לדעת האם זה דימוי גוף שלילי

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

04/04/2020 | 21:22 | מאת: שי

עישנתי לפניי 7 שנים סם שגרם לי לחרדה חששתי שאולי יש לי נזק מוחי והייתי בספקות... והסתכלתי על תמונה מסוימת עם שפתיים שיורדות למטה חשבתי שאולי יש לי מה שיש לה ...וזה נתקע לי כנראה בנפש... הייה לי קשה לחייך לתמונות... והיום כשאני מתבונן באיזור הזה של השפתיים אז הרבה פעמים הם יורדות למטה ואני שואל את עצמי האם המוח שלי מצייר תמונה שגויה ומדומיינת.. או שאני לא מקבל את המציאות אמיתית ואז זה יוצר את החרדה.. איך אפשר לזהות את זה? והאם המוח יכול לציר כזו תמונה?

שלום שי, קשה לי להאמין ששימוש חד פעמי בסם לפני 7 שנים מסביר את התופעות שאתה מתאר היום. לכל היותר, הסם היה טריגר להתפרצות פוטנציאל להפרעה הנפשית ממנה אתה סובל כיום. לפי תיאוריך, יתכן שמדוב בהפרעת גוף דיסמורפית https://www.giditherapy.co.il/?p=1026 או בגה-פרסונליסציה -תחושת חוסר מציאותיות לגבי העצמי או חלקים ממנו: תחושת ניתוק וזרות מהעצמי העשויה להתבטא בתחושתו של האדם כי הוא צופה בעצמו מהצד. כך או כך - המלצתי לפנות לפסיכיאטר לצורך אבחון וטופול תרופתי, קודם כל. בהמשך שווה לשקול גם טיפול פסיכולוגי. בהצלחה, פרופ' גידי רוינשטיין giditherapy.co.il

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות