אוסידי ושאלה@@@@@@@@@@@@@@@@@@

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

03/01/2020 | 03:25 | מאת: דני

היי,אני סובלת מOCD שמתבטא בחשש שמה פגעתי פיזית (רצח) בעבר ופשוט שכחתי את המקרה כלא היה. רציתי לשאול שאלה: האם יש בכלל דבר כזה-שבן אדם יכול לרצוח מישהו ופשוט לשכוח מזה ולהמשיך בחייו כאילו כלום לא קרה? ועוד שאלה- האם זה הגיוני שהאוסידי נותן לי מין "מכות זיכרון או היגיון" שאומרות לי מהי כביכול האמת המרה- אך נעלמות תןך שנייה - אך מרגישות נורא אמיתיות באותו הרגע? למשל-הייתה לי מין מחשבה ש"אני בן אדם טוב-למה שארצח מישהו" ואז היה לי מין הבזק מחשבה שהוא נורא נורא אמיתי של "את טובה ,אך בגלל שאת טובה, זה קרה לך ואת שכחת מזה בשביל להמשיך בחייך"

שלום דני, אינני יכול לקחת את האחריות על תשובה לשאלות מסוג זה בפורום בלי לאבחן אותך אישית, אך אם אובחנת כסובלת מ-OCD, קרוב לוודאי שהתכנים עליהם את מדווחת הן חלק מהאובססיות, בעיקר אם רמת השכנוע שלך בנכונותן ובבסיסי המציאותי שלהן נמוך. מעבר לכך, תצטרכי להיעזר בפסיכולוג ובפסיכיאטר המטפלים. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין giditherapy.co.il

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות