לא אוהב את העבודה שלי

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

17/08/2019 | 21:07 | מאת: עירן צימרמן

אתחיל מהסוף אני פשוט לא אוהב את העבודה שלי , למרות התנאים הכי טובים במדינה ותפקיד הניהולי שאני נמצא בו , אבל אני שונא את העבודה הזו , כל היום לנהל אנשים אחריות עלי , פחד להיכשל , פחד לא לעמוד בציפיות , למרות שאני בחברה ממשלתית וקבוע ותנאים הכי טובים בארץ אבל פשוט אני שונא את העבודה הזו אני כבר עובד 11 שנה בעבודה הזו , ומיום שקבלתי את התפקיד הניהולי חיי נהיו סיוט , התחלתי לעשן פי 2 מהרגיל עצבני כל הזמן , אני לא יכול לקחת חופש מצי שבא לי האחריות עצמה והפחד להיכשל גורמים לי לכל המצוקה הזו , ואני שוקל ללכת להתפטר מהתפקיד שלי למרות שזה חלום של כל בן אדם , אמרתי את זה לאשתי ולחברי כמעט הרביצו לי , אבל אך אחד לא מבין אותי , התחלתי לפתח חרדה למרות שאין בסיס לכל התלונות שלי , אני עושה את התפקיד שלי מצויין , אבל המנהל שלי כבר 10 שנים הוא לא מחבב אותי ואף פעם לא מפרגן ולא נותן מילה טובה כאילו שכח העולם חייב לו , והוא בגישה כל הזמן אני אני אני ואני, אני לא יודע אך להתמודד איתו ועם התפקיד , התחלתי לפתח סטרס וחרדה ועצבים בבית

שלום עירן, 11 שנים זה הרבה זמן לתפקיד שאתה לא אוהב, אך קשה לנו מאוד להפריד מה מהמצוקה שלנו נובע מעצמנו ומה נובע מהסביבה, כך שלא תמיד החלפת סביבת עבודה או תפקיד יעזרו בהכרח. בהחלט יש מקום לבדוק מעבר לקריירה שנייה, דבר שמרבים לעשות באמצע החיים (אף שלא כתבת בן כמה אתה), אבל רצוי לשקול זאת לאחר התייעצות עם איש מקצוע ניטראלי. יש למשל מצבים שבהם התקוות שאנו תולים בשינוי הסביבה מוגזמות ואנו סוחבים איתנו את הנטייה לסבול לכל מקום ויש לעומת זאת סביבות עבודה "ממאירות". כדאי אולי לפנות לאחד המכונים להכוון וייעוץ בבחירת מקצוע, הכולל גם התייחסות לקריירה שנייה, מצב השוק במקצוע וכד'. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין giditherapy.co.il

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות