הפרעת דה פרסונליזציה/דה ריאליזציה

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

24/10/2018 | 21:55 | מאת: רועי

כבר מעל ל7 ש ים כולם חשבו שזה חרד. גם אני חשבתי כך עד ש בעתי ודראתי על זה . אף פעם לא ספגתי לפסכיאטר ש כל אצלי התחיל מהתחושה הזו כיום מטופל באפקסור 75 xr פעם אחרונה אצל פבכיאטר לפני 4 שנים הייתי נשואי עם עבודה מסודרת אבל הכל זר לי אני זר לעצמי לפעמיים יש לי מחשבות של מי אני האם אני בן אדם כו סתם משהו מהלך המחשבות האלה הורסות אותי לגמרי , לציין שהזיכרון שלו מחוק לגמרי פשוט אני לא זוכר כלום מהעבר שלי ומהילדות קראתי במליון מקום באטרנט שאין טיפול למחלה הזו ואני מפחד שזה ישאר איתי לנצח כי כך אי אפשר לחיוץ אני חא חווה כלום, בעבר הרחוק נתנו לי ציפרלקס שלא עזר מרוב תופעות לווי ושאר התרופוץ גם לא עזרו היחיד שעזר קצת נגד חרסות זה אפקסור 75 אנא ממך פרופסור יש טיפול למחלה הזו אני מוכן לעשות הכל לצאת מזה אני מיואש לגמרי .. שלא נדבר על הדיכאון הקליני הקשה שאני נתקף וגוגם לי להיות על הפנים . כל זה אני לא מספר לאף אחד הייתי כמה פעמיים אצל פסיכולוכים לא הרגשתי שזה זה או שהם יכולים לעזור לי

שלום רועי, קשה מאוד להתייחס לתופעות שאתה מתאר בלי להכיר אותך אישית ובלי לדעת את ההיסטוריה האישית שלך. הפרעות דה-פרסונליזציה ודה-ראליזציה מופיעות בחלק גדול מהמקרים כתוצאה מטראומה אך הן יכולות להיות להופיע כחלק מהפרעות נפשיות שונות. האפקסור אמור להפחית חרדה ודיכאון והעובדה שהוא עזר יחסית והציפרלקס לא יכולה להעיד שהבעיה מבחינה ביוכימית מקורה בהולכה איטית של נוראדרנלין ולא של סרוטונין. אתה לא כותב מה היה אצל הפסיכולוגים ומדוע עזבת אותם כל כך מהר. הייתי מציע לך לפנות למערך הפסיכיאטרי בשיבא בו קיימת יחידה לפוסט-טראומה ויחידות מתמחות נוספות (למשל, מרפאת חרדה). עדיף לפנות למקום בו מרוכזות מרפאות מתמחות רבות שיאפשרו אבחון ומיון יותר ספציפי של קשייך ויאפשרו טיפול משולב בידי צוות רב-מקצועי של פסיכיאטרים, פסיכולוגים ועוד. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין shrink-friendly.co.il

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות