דילוזיה (מחשבות יחס)

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

06/07/2018 | 15:33 | מאת: עידו

שלום, בשנתיים האחרונות אבא שלי סובל ממחשבות יחס,מקרים שקורים בסביבתו והוא מקשר אותם אליו באופן ישיר שבסופו של הדברים יפגעו בו(לא דברים שהוא רואה/שומע בטלוויזיה ומקשר את זה אליו, אלא אירועים אמיתיים שקורים בסביבתו),המחשבות לא ריאליות בעליל. הוא הלך לפסיכיאטר שהביא לו מרשמים לכדורים אך כלום לא עוזר (כל תקופה מסויימת הפסיכיאטר החליף לו כדורים ושינה מינון אך לשווא). האם יש דרך נוספת לעזור לבן אדם אחוז מחשבות שווא? תודה רבה.

שלום עידו, בפנייתך רב הנסתר על הגלוי. אינני יודע מה גילו של אביך, האם הוא עובד/מתפקד, האם המחשבות פוגעות בתפקוד ביחסים בין-אישיים, ואולי השאלה העיקרית: האם הוא סובל מהמצב ובאיזו מידה יש לו תובנה לכך שמדובר במחשבות לא-מציאותיות. אם למשל מאז ומתמיד היה חשדן ייתכן שמדובר בהפרעת אישיות שאותה קשה מאוד לפתור באמצעים תרופתיים. למרות שאין זה בתחום הפורום, אם תפרט יותר, אנסה להתייחס שוב. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין shrink-friendly.co.il

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות