בדידות וחרדה חברתית מה עושים

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

22/04/2018 | 09:59 | מאת: עינב

בוקר טוב. מאז שנפרדתי מבן זוגי אני מרגישה בדידות חברתית שאין לי בכלל עם מי לדבר בפאלפון אני יודעת לעזור לעצמי ויש לי בית כיפי וחיים די טובים אני גם עובדת מצד אחד הפרטיות והעבודה עושים לי טוב ומצד שני אני חרדה שאני בלי חברים כרגע יש לי משפחה נהדרת אבל הדבר היחיד שמפריע לי זה החרדה מבדידות מרוב שהרגשתי חרדה מבדידות פגשתי חברה שעובדת בחנות שהיינו חברות טובות בעבר וסיפרתי לה שאין לי חברים בכלל כרגע והיא שאלה עם אני רוצה להכיר מישהו ועם אני מסכימה שאתן לו את הפאלפון שלי,ואני הסכמתי. אותו בחור התקשר אלי עוד לא ראיתי אותו לא כלום אבל הוא פתאום מאיזשהו מקום התחיל לספר לי על החברה הזאת כל מיני דברים מוזרים קילל אותה ואמר לי שלא כדאי לי בכלל לדבר איתה ולא להיפגש איתה הוא דיבר בצורה אגרסיבית הוא גם ניסה לסכסך בעבר בינה לבין בן הזוג שלה והוא גם התקשר אלי חמש פעמים באותו יום ואני שוב לא ראיתי אותו בחיים שלי ולא מכירה אותו. אח שלי וחברתו היו אצלי באותו יום שהוא יתקשר שמעו את מה שאני אומרת לו ובגלל שהייתי סוערת בגלל זה כל היום הם אמרו לי לנתק איתו את הקשר לחלוטין. הם אמרו לי שבסך הכול יש לי חיים טובים עכשיו שאני יודעת לעזור לעצמי ושלא אכנס למיטה חולה אבל אני יש לי בעיה שבגלל החרדה מבדידות אני גם מחפשת חברים מתחת לאדמה,וזה רק מקלקל לי לא מוסיף לי מאז אני מרגישה חרדה מסוימת וסוערת ממה שקרה אני מבולבלת אני רוצה לחזור לחיים השמחים שלי ולעזוב את כל הדברים האלה אבל מצד שני אני מרגישה חרדה מבדידות כרגע ובגלל זה אני מבולבלת לגמרי עם כן להמשיך איתו בקשר או לא אחי וחברתו וגם בת דודה שלי שסיפרתי לה את זה אמרו לי בשום אופן לא ליצור קשר איתו. הבעיה שאני לא רוצה להישאר בלי בן זוג לבד. אני מבולבלת. מה לעשות? אשמח מאוד לעצה ממך ורציתי גם את דעתך בנושא,תודה רבה

שלום עינב, חבל שלא ציינת בת כמה את, אך לפי תיאורייך, ניכר שאת סובלת מחרדת נטישה ותלותיות ומנסה לשכך אותן אך ורק בעזרת בן זוג שיושיע אותך מבדידותך. גישה זו מאוד לא מומלצת. קשר זוגי אמור להיות שוויוני פחות או יותר ואדם אמור להגיע אליו מתוך יכולת לחיות את חייו באופן נפרד ועצמאי ומבחירה חופשית ולא מתוך הנואשות שאת מתארת בפנייתך. הבחור ה"מועמד" לקשר זוגי אכן עושה רושם מפוקפק, אבל גם לא היה כזה, נראה לי שיש צורך בשינוי גישתך הבסיסית ולנקוט צעדים להפגת הבדידות במסלול אחד ולמציאת בן זוג במסלול אחר, נפרד ממנו. ישנם חוגים וקבוצות רבים הסובבות סביב עניין מסוים ובטוחני שיש נושאים המעניינים אותך. חוג כזה יכול להיות התחלה להכיר אנשים בעלי תחומי עניין דומים לשלך ופוטנציאל ליצירת שפה משותפת. כן מומלץ לבדוק איזה דברים את יכולה לעשות בחברת עצמך ורק מתוך עמדה של יכולת לנהל חיים עצמאיים לחפש בן זוג לזוגיות שוויונית ולא אדם שיצילך מבדידותך: http://www.giditherapy.co.il/?p=256 בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין giditherapy.co.il

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות