כפייתיות,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

06/12/2017 | 12:59 | מאת: גלית

האם ניתן לטפל באדם מבוגר שעקב פגיעת ראש פגיעה מוחית הפך לכפייתי? מדובר בכפייתיות בדאגה לבריאות המתבטא בריצות לרופאים קביעת תורים רבים ואפילו התעניינות בניתוחים ,איסוף ואגירת בקבוקים ומכירתם,

שלום גלית, חלק מההתנהגות שאת מתארת אינו קשור לכפייתיות אלא לחרדה בריאותית שיכולה להיות תגובה טבעית, אם כי אולי מוגזמת, לטראומה הממשית שהאדם עבר בעקבות הפגיעה המוחית. איסוף ואגירת בקבוקים הן אכן התנהגויות כפייתיות, אך מכירתם היא כבר סיפור אחר. גם חסרים פרטים לגבי המצב שקדם לטראומה. בכל מקרה, אני משער שפגיעת הראש טופלה ע"י נוירולוג במסגרת מרכז רפואי שיש בו גם פסיכיאטר ופסיכולוג עם יכולת טובה לבודד מה נובע ישירות מהפגיעה המוחית ומה לא ואפשרויות טיפוליות בהתאם. סוגייה נוספת, ואולי החשובה ביותר, היא האם ההתנהגויות הללו נתפסות על ידי האדם עצמו כבעייתיות. אם לא, הסיכויים להצלחת הטיפול קלושים. תנאי הכרחי להצלחת טיפול הוא הבנה של האדם את הבעייתיות של מצבו ומצוקה הנובעת מהבנה זו. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין giditherapy.co.il

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות