תופעה מוזרה בעקבות תרופה

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

07/10/2017 | 11:03 | מאת: דוד

היו לי בעיות גב עקב תאונה. וכל הכאבים בגב ובשרירים לא השתפרו וחזרו בעוצמה. כדורי האורתופד לכאבים לא ממש שיפרו את הכווצים בשרירים גם בלילה. הרופא האורתופד הציע לקחת כמה ימים כדור ירפה את השרירים באופן שיפעל בלילה קלונקס. זה ממש עזר מאז פעם בשבוע אני לוקח בלילה כדור 1.. אבל מאז יש לי תופעות טורדניות יום יומים בחלום לאחר לקיחת התרופה. כל פעם אנשים אמיתיים במציאות מופיעים לי בחלום באופן די חזק אלה אנשים שיש להם מכנה משותף שהם לא בקשר יום יומי איתי אבל נותרו משקעים לא נעימים איתם. זה מה שעושה הכדור הזה? הבעיה שזה קופץ לי במשך היום בכח למחשבה וזה מפריע לי למרות שאני יודע שזה לא חיוני לתפקוד שלי כרגע לא משהו מידי לבצוע. ברגע מסוים זה נעצר וזהו נעלם לגמרי. הרושם מהחלום וההפרעה שנוצרת לא טוב. הבעיה שזה קופץ פתאום גם לאחר כמה ימים מנטילת התרופה גם חד פעמית. וזה גורם לאי נוחות אולי זה שבר הגנה מסוימת? לציין שבמשך שנים הייתי ישן רגיל וללא חחומות כאלה עוצמתיים ואם היו נעלמו מיד שקמתי. עכשיו זה עולם חדש של חלומות שמפריעות לחיים הרגילים. אני מרגיש שמה שהתעורר בחלום עובר למחשבה ביום יום. ולא נמחק זה הכל כימיה? זה מזכיר לי דברים שקראתי על נוטלים נרקוטיקה למרות שמעולם לא נגעתי בסם כלשהו. התרופה הזו זה בעצם משהו דומה? אולי מה שעולה ומפריע זה סוג של דבר שמטריד וכן צריך להתייחס אליו? חשבתי שאולי נתקלת במצב כזה או דומה? להתעלם שיחלוף?

שלום דוד, מאוד לא סביר שחרדות מהסוג שפיתחת יופיעו כתוצאה משימוש בקלונקס אחת לשבוע. תרופות עשויות להשפיע על השינה והחלימה, בעיקר על שלב תנועות עיניים מהירות (REM) שבמהלכו אנו חולמים, אך לתרופה אין כל השפעה על תוכן החלומות. אם התכנים מבטאים חרדה, כנראה היא הייתה שם קודם ויש לטפל בה כבכל הפרעת חרדה. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין giditherapy.co.il

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות