תחושת כשלון אי הצלחה בבחינות תסכול רב וירידה מאד בדימוי העצמי

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

27/08/2017 | 11:29 | מאת: יעל

בני בן 23 סטודנט בשנה א שמקבל ציונים נמוכים מאד. הוא מאובחן עם הפרעת קשב אבל בעיקר מתוסכל . הצפיות שלו כמובן להצליח אך הוא מתקשה במשמעת עצמית אבל לומד ויושב שעות רבות. ונכנס לתסכול רב כשמקבל את תוצאות הבחינות. יש לציין שבכל צמתי החיים , לא הצליח מאד .

שלום יעל, יש גבול דק מאוד בין דאגה אימהית לבין לחץ שהילד חווה, גם אם לא זו הכוונה. רוב מטופליי לאורך השנים פיתחו הפרעות חרדה שונות על רקע לחץ מצד ההורים להישגיות. המלצתי היא לא להתערב, אלא אם כן בנך פונה אלייך וכשהוא פונה להבהיר לו שאת מקבלת אותו בכל מצב, ללא קשר להישגיו. תפקידך לשמש לו "חוף מבטחים" שיספק לו קבלה ללא תנאי ואז גם יוכל להפיק את המירב מעצמו. הפרעות קשב והיפראקטיביות (ADHD) אכן מלוות במשמעת עצמית נמוכה כתוצאה מהמרכיב האימפולסיבי. בנך יוכל להשיג הקלות או התאמות על רקע אבחנה זו (בעיקר הארכת זמן וכד'). אם הוא לומד באוניברסיטה שיש בה שירות ייעוץ פסיכולוגי או שירות ייעוץ לימודים, מומלץ להשתמש באפשרויות אלו (למשל, באוניברסיטה הפתוחה יש יועץ לימודים מיוחד לסובלים מהפרעות קשב ולקויות למידה). את, כאם, קחי כמה צעדים אחורה, תמכי בו ללא תנאי ואל תתערבי בלימודיו, אלא אם כן הוא פונה אלייך. עדיף שלא יצליח בלימודיו מאשר שיצליח וישלם על כך מחירים נפשיים. דברים יקחו לו יותר זמן והוא יתפתח קצת יותר לאט מילדים ללא הפרעת קשב. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין giditherapy.co.il

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות