הכותרת שבחרתי לשאלתי היא: יחס 1:1

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

10/07/2017 | 12:01 | מאת: נירר

שלום רב, מספרר פעמים בשנה אני נוסע לחו"ל לתקופות שבין שבוע לחודש בעניני עבודה ועסקים וגם טיולים, בקורי מכרים וקולגות, ארועי תרבות וסתם כיף. הנסיעות מאד אינטנסיביות ומעיפות, אבל אני אוהב אותן ומפיק מהן הרבה. בשובי לישראל ישנה תקופה שבה אני כבר לא בחו"ל אבל גם לא לגמרי חזרתי לכאן; אני עושה את המינימום הנדרש לצרכי תפקוד ועבודה ולא מתחיל דברים חדשים ומשמעותים; אני נח וישן יותר מהרגיל. מצב כזה קיים כפי הנראה אצל אנשים נוספים, אלא שאני צריך יום הסתגלות עבור כל יום של שהות בחו"ל. כך יוצא שאחרי נסיעה בת חודש אני נזקק לחודש נוסף בכדי לחזור בהדרגה לשגרה מלאה, ונדמה לי שזה מוגזם. מה דעתך והאם ישנה דרך לקצר תקופה זו ?

שלום ניר, אינני מכיר את מצבך התעסקותי. אם אתה אדון לעצמך בעבודה ואינך נפגע כלכלית או אחרת מהשבוע-חודש הנוספים של ספק חופשה, הייתי רואה בכך 'בונוס', כלומר, הארכת החופשה באופן חלקי וכמובן בצורה זולה יותר. אם, לעומת זאת, אתה חייב לחזור לתפקוד בעבודה די מהיר, או לפחות יותר מהיר ממה שקורה, הדרך הטובה ביותר לדעתי היא להשתמש בטבלת אנטי-דחיינות, שהיא בעצם יומן משימות, כאשר בכל יום תקציב לעצמך משימה, מן הקל אל הכבד, כך שתתאפשר חזרה הדרגתית אך מהירה יותר לשגרה. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין giditherapy.co.il

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות