החזקה

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

05/09/2010 | 19:04 | מאת: אלה

שלום, מתוך ניסיון העבר אם יש לי תחושה שרק אצל מטפלים גברים יש לי תחושת החזקה האם זה אומר שאני צריכה לפנות למטפל גבר? אני מתכוונת גם בתחושה שלהרגיש מוכל וגם רגוע בתוך החדר וגם מבחינת המחשבה על המטפל כדמות מחזיקה גם בין הפגישות (אצל נשים זה נעלם לי מהרגע שאני יוצאת מהחדר, ובכלל מתקשה להאמין שהן יכולות לעזור לי). תודה מראש.

05/09/2010 | 19:25 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום אלה, מה שמסביר את ההבדל בתגובות שלך למטפל גבר לעומת מטפלת אישה הוא ההבדל בקשרים שהיו לך עם אביך לעומת אמך. לפחות כך זה אמור להיות מוסבר מבחינה תיאורטית. באופן מעשי, יש שיקולים לכאן ולכאן. יהיו שינקטו בגישה ש"לא מחליפים סוס מנצח" ואם את מרגישה מוכלת ע"י מטפל גבר ויכולה לסמוך עליו, זה הטיפול ה"נכון" עבורך. יהיו אחרים (מן הסתם, יותר חסידים יותר אדוקים של הגישה הפסיכואנאליטית) שיטענו שכדאי לבחור דווקא מטפלת במקרה שלך כי עד שלא תתגברי על הקושי שיש לך עם אמך דווקא בדרך הקשה, דרך תהליך העברה מדמות האם לדמות המטפלת, הבעיות לא תיפתרנה. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.giditherapy.co.il

07/09/2010 | 18:14 | מאת: אלה

תודה, אני לא בטוחה שזו המהות האבהית או האמהית כמו הסגנון הפחות חופר של גברים, בלי כל המטען הרגשי הזה שנשים מעבירות. אין לי כוח לרגשות, מספיק יש לי את שלי. יש משהו פחות סימביוטי עם גברים, ואם אין לי כוח לסימביוזה מה יגידו פרוידיוני הקיר...? למה אני חייבת להתמודד איתה? אם לא מעניין לי בחדר עם נשים אז איך אפשר לשרוד טיפול בכלל ובפרט לעבוד על כל הסיבות שהביאו אותי להרגיש שלא מעניין לי בחדר עם נשים...?

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות