תופעות לוואי

דיון מתוך פורום  אקנה, פצעי בגרות

26/09/2011 | 20:44 | מאת: ליאור

שלום ד"ר יורב, אני בן 30 (בואכה 31) וסובל מאז ומתמיד מאקנה - היום לא באותה התדירות שהייתה בצעירותי. לפני כחודש נגשתי בפעם הראשונה לרופא עור, וזה רשם לי שתי חפיסות מינוציקלין 50 מ"ג, שאותם עלי ליטול פעמיים ביום + תרחיץ אקניל. בתחילה תרחיץ האקניל עזר מאוד. במשך מספר שבועות כמעט ולא יצאו פצעים והאודם בפנים נחלש מאוד. לגבי הכדורים, קראתי עליהם הרבה ואני חושש מאוד מתופעות הלוואי - ולמעשה טרם התחלתי ליטול אותם בשל חששות אלה. קצת מפחיד אותי שרופא העור שאל איזה סוג עור יש לי (זה לא משהו שהוא אמור לדעת?) והאם אני סובל מיובש בפנים. כמו כן, הוא לא המליץ לי לבצע בדיקות דם כלשהן לפני במהלך או אחרי סיום הטיפול. עד כמה עלי לחשוש מפגיעה (בלתי הפיכה) בכבד, בשיניים, בעור (פיגמנטציה) וכו'? האם אפשר להתאמן לאחר נטילת התרופה? האם מותר לשתות בירה? עד כמה עור הפנים יהיה יבש? האם במקרה של יובש עלי להשתמש בקרם כלשהו? עד כמה אני אסבול מסחרחורות, כאבי בטן ובחילות? האם וודאי שאתקל בתופעות הללו? אני חושש מאוד לקחת את התרופה, מצד אחד, אך מצד שני רוצה להלחם באקנה. מה עלי לעשות? תודה וסליחה על אורך ההודעה.

ליאור בוקר טוב כמות תופעות הלוואי באנטיביוטיקה הן מועטות וגם אם מפורטות בעלון המצורף לתרופה הן מועטות . בכל מקרה אם מופיעה תופעת לוואי חובה להתייעץ עם הרופא המטפל . נהוג לערוך בדיקות דם פעם ב3 חודשים עם נטילת אנטיביוטיקה.שתהיה שנה טובה

28/09/2011 | 12:56 | מאת: ליאור

תודה רבה על התגובה! קראתי באחד הפורומים שנטילת מינוציקלין מגבירה, בתחילה, את קצב וכמות האקנה. האם זה נכון?

מנהל פורום אקנה, פצעי בגרות