הפסקת טיפול ברואקוטן

דיון מתוך פורום  אקנה, פצעי בגרות

12/05/2011 | 09:11 | מאת: עדי 22

שלום דוקטור, הנני נוטלת את התרופה מאז חודש ינואר במינון נמוך של 20 מ''ג ליום. בחודש אפריל העלתי את המינון ל- 40 מ''ג ליום. המצב בפניים אכן השתפר אך נותרו מעט סימנים אדומים על פני העור ופצעיים פנימיים שלא עוברים. עקב תופעות הלוואי הבאות לידי ביטוי ברעד בגוף , יובש בשפתיים, דימום מהאף לעיתים והרגישות לשמש , חשבתי להפסיק עם הכדור. ברצוני לשאול מספר שאולות - האם לאחר משך טיפול של כ- 4 חודשים ניתן להפסיק להשתמש בתרופה? איך ניתן להפטר מהפצעיים הפנימיים ? האם יש צורך להשתמש במשחה :" ראטוויט" ? לאור תועפות הלוואי ואי השפעה של הכדור על הפצעיים הפנימיים כדאי להפסיק את הטפול מספר ימים ולאחר מכן לחזור לקחת את הכדור או שזה לא מומלץ ? במידה וצורכים אלכוהול במידה מועטה בזמן הטיפול עלול להגרם נזק בלתי הפיך ? אודה לתשובות , תודה ויום טוב.

עדי שלום לשאלותיך: א. לא כדאי להפסיק את כבר כמעט בסוף התהליך הפחיתי את המינון ל30 מ"ג התופעות תפסקנה ברגע שיסתיים הטיפול ב.הרואקוטאן מטפל בפצעים הפנימיים וכל זמן שהם קיימים הטיפול לא נגמר. ג.לא מומלץ לערוך הפסקות בלקיחת הכדור ד. אסור!!! לצרוך אלכוהול בשום כמות במשך הטיפול וגם חודש לאחריו התרופה עדיין בקרבנו.וכן יכול להיגרם נזק לכבד! במידה ושתית בידקי תפקודי כבד

12/05/2011 | 14:12 | מאת: עדי 22

תודה רבה על המענה המהיר. לא מומלץ להפסיק את הטיפול לאחר 4 חודשים? ניתן להפסיק את הטיפול ולאחר הפסקה קצה של כמספר שבועות ניתן לחזור לקחת את הכדור שוב ? הפצעיים הפנימיים לא יכולים לעבור גם לאחר הטיפול ברואקוטן? הנני שמה לב כי הם לא עוברים וגם סובלת מתופעות הלוואי - רעד בגוף (ידיים ורגליים) ולפעמים גרודים בזרועות. לגבי האלכוהול, שתיתי אתמול אלכוהול אמנם כמעות מזערית- האם עליי לקחת היום את הכדור או להפסיק (לפחות היום )

מנהל פורום אקנה, פצעי בגרות