טיפול לטווח שנתיים לאקנה - בחור בן 20

דיון מתוך פורום  אקנה, פצעי בגרות

03/09/2016 | 02:13 | מאת: ניצן

שלום רב, אני בחור בן 20 שסובל כבר מגיל 14 מאקנה שנרגע ומחמיר. ניסיתי במשך תקופות טיפולים חיצוניים שונים, ואנטיביוטיקה. אני מתנגד לקחת רואקוטן. כמיטב הבנתי, עד שהאקנה יפסיק באופן טבעי (גנטי), בלי לקחת רואקוטן, ניתן לדכא אותו בעזרת אנטיביוטיקה. אז השאלה היא - האם אפשר לקחת שנה-שנתיים אנטיביוטיקה, במחשבה על הטווח הקצר שבמשך תקופה זו הפנים יתנקו? אם גנטית האקנה לא יפסיק עד אז, אז הוא יחזור ונתמודד עם זה אז. כרגע אני מתחזק את האקנה עם משחות מיוחדות מרופא עור, מה שמונע צלקות. אני רוצה את האנטיביוטיקה כדי למנוע את האקנה עצמו בטווח הקצר (כלומר, זה בסדר אם ייקח לתרופה להתחיל לפעול כמה חודשים, אבל שאחריהם וכל עוד אני לוקח אותה ייראה שינוי). בעבר הוצעו לי roxithromycin ו-minocyclin. במשך מספר חודשים לפני 5 שנים לקחתי minocyclin והיה שיפור מוגבל. - האם אפשר לקחת אנטיביוטיקה לתקופה של שנה+? (סכנות, תופעות לוואי, בדיקות דם..) - מה האנטיביוטיקה שלה תופעות הלוואי העדינות ביותר? - המלצות אחרות למצב המתואר? תודה מראש, ניצן

בהסתייגות שלא ראיתי מצב פניך אנני יודע מה הטיפול המתאים לך . אם רופא העור שלך החליט שמשחקות ואנטיביוטיקה מתאימות לך אז...... מנסיונו האפקט מוגבל כנראה שצריך טיפול אחר אולי רואקוטאן או פוטותרפיה

מנהל פורום אקנה, פצעי בגרות