טיפול באקנה

דיון מתוך פורום  אקנה, פצעי בגרות

23/01/2011 | 04:42 | מאת: 100

ד"ר יורב בוקר טוב, מזה זמן שאני סובלת מאקנה, טופלתי בעבר בראקוטן אך בשל בעיות שנתגלעו במהלך הטיפול בו, הופסק כאשר הטיפול הותיר אחריו את שלל תופעות הלוואי לרבות ריבוי והחמרה בפצעים שבעקבותיה גם נתגלעו בעור צלקות בצורת שקעים, דהיינו מרקם עור בלתי אחיד. טופלתי קודם באנטיביוטיקה שהביאה לפיגמנטציה ונאמר לי שיש תרופה גנרית שאינה גורמת לפיגמנציה, ברם עקב חילופי רופאים הוחלט כאמור לעבור לטפל בראקוטן. מאז לא טופלתי באופן קבוע ע"י רופא עור, אלא בעיקר ספורדית ובאמצעות משחות. ומכאן לשאלתי, התייעצתי עם רופא עור שהמליץ לי על טיפול פוטודינמי, אך לא ניתן לי רקע רב על הנושא, ידוע לי כי טיפול פוטודינמי טומן בחובו טיפול באורכי גל שונים, אך לא נאמר לי באיזה מהם ייעשה שימוש. מלבד נושא העלות הכספית שמדאיג אותי, בפרט מקום שבו הטיפול לא יסתכם רק בביקור בטיפול הפוטודינמי עצמו אלא גם בשילוב עם טיפול אצל קוסמטיקאית שעובדת עם הרופא ותכשירים, עליי לחשוב גם על טיפול באותם השקעים בעור אליהם התייחסתי, שלהבנתי לא מטופלים בטיפול הפוטודינמי. שאלתי היא מהם ע"פ הניסיון הקליני בשימוש בפוטודינמי, אחוזי ההצלחה בריפוי האקנה ולא רק בצימצומה?, וכן מהו אחוז המטופלים ששבים ולוקים באקנה כעבור זמן מה?, האם נעשו מחקרים דומים לאלו שנעשו עם הראקוטן. כמו כן, להבנתי הטיפול עובד רק על האיזור המוקרן, שהוא הפנים, מה עשיתי בכך לאור הנטייה להופעת האקנה גם באזורים אחרים, כמו הגב להבדיל מטיפול בנטילת תרופה כלשהי שעובד באופן יותר כוללני? ? האם יהיה נכון עדיין לא להוציא מהתמונה את האנטיביוטיקה, והאם בשימוש נכון, היא יכולה להביא לריפוי האקנה ולא רק להטבה חולפת שתתפוגג לה עם סיום נטילת הכדורים. לתשובתך המלומדת אודה, לא היה בכוונתי להלאותך, סברתי כי פריסת היריעה והרקע למצב עשויים לסייע לעניין וודאי שברצוני לנקוט בטיפול שיביא לפתרון הבעיה הממושכת, ולכן אני רוצה לוודא שבידיי התמונה המלאה ככל הניתן, ואני מקווה שתוכל לסייג בידי בכך. תודה רבה ובברכת שבוע טוב

בוקר טוב אפתח בזה שקשה מאד לתת אבחנה ללא בדיקה.ברם מתוך דבריך מס דברים חשובים א.טיפול באקנה חייב להעשות באופן קבוע עד סיום התהליך אצל רופא עור. ב.משחות ותכשירים שונים הינם חיצוניים בלבד . ג.אין קשר בין טיפול פוטותרפי וקוסמטיקאית ד.מחקרית אקנה עלולה לחזור ב25% מהמיקרים בכל סוגי הטיפולים.תפקידו של רופא העור במקרה של חזרה למצוא טיפול הולם אחר למיגור המחלה ה. מבלי לראות את הצלקות שהזכרת אין באפשרותי לתת חוות דעת על טיפול נכון, הצלקות שונות בעומק אורך מיקום וצבע. באופן עקרוני קודם מסיימים עם האקנה ואחכ תתפני לטיפול בצלקות.(ליזר הזרקות וכו) לסיום:גשי למומחה טפלי באקנה בהנחיתוואני בטוח שהבעיה תיפטר .

25/01/2011 | 14:42 | מאת: 100

רוב תודות לך על העזרה.

מנהל פורום אקנה, פצעי בגרות